Βαθύς καθαρισμός προσώπου: Επιτυγχάνεται από επαγγελματίες του είδους και είναι αναγκαίος


Ζώντας την καθημερινότητά μας, το δέρμα μας μπορεί να φράξει με νεκρά κύτταρα και περίσσεια λιπαρότητας. Πολλές φορές μια ρουτίνα φροντίδας του δέρματος στο σπίτι είναι μια αρχή. Ο βαθύς καθαρισμός των πόρων όμως είναι ένα σημαντικό κλειδί για την αντιμετώπιση μαύρων στιγμάτων. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων πόρων. Η αυτοφροντίδα σας επικεντρώνεται συνήθως στην χρησιμοποίηση καλλυντικών σκευασμάτων.

Φροντίδα από ειδικούς

Η αλήθεια είναι όμως ότι μόνο ο βαθύς καθαρισμός βοηθά το δέρμα να αναπνεύσει. Όταν γίνεται από επαγγελματία, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης ή ουλών. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τον κάνουμε μόνοι μας. Οι ειδικοί επιλέγουν θεραπείες με φως led για να επιταχύνουν την επούλωση κατά τη διάρκεια καθαρισμού του προσώπου. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι εξαγωγές σμήγματος «πονάνε». Αυτό όμως δεν χρειάζεται πάντα να συμβαίνει. Συνήθως οι δερματοθεραπευτές βασίζονται σε διπλό καθαρισμό.

Ο καθαρισμός ακολουθείται από μασάζ προσώπου για να χαλαρώσουν απαλά τα επίμονα μαύρα στίγματα, αντί για μηχανήματα που παράγουν ατμό και τείνουν να αφυδατώνουν το δέρμα. Το πρώτο πράγμα που συνήθως γίνεται είναι μασάζ προσώπου. Μέσω του μασάζ ο ειδικός πλημμυρίζει το δέρμα με υγρασία, ενώ προετοιμάζει με ασφάλεια τους πόρους για εξαγωγές. Τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιούνται εργαλεία, επειδή η υπερβολική δύναμη μπορεί να προκαλέσει από ουλές έως υπερχρωματισμό.

Τα οφέλη από τις εξαγωγές σμήγματος προσώπου περιλαμβάνουν μια ομοιόμορφη, καθαρή επιφάνεια, με λιγότερη συμφόρηση, καλύτερη απορρόφηση και λιγότερη εμφάνιση σμήγματος στο μέλλον. Μεταξύ των επισκέψεων για βαθιά αφαίρεση σμήγματος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Αυτή περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση και απολέπιση. Μην αναρωτηθείτε το γιατί. Τα μαύρα στίγματα ευδοκιμούν, επειδή όλο αυτό το διάστημα μεταξύ των καθαρισμών έχει συσσωρευτεί νεκρός ιστός, λιπαρότητα και μικρόβια.

Η ενυδάτωση ακόμη και περιοχές όπου εμφανίζονται μαύρα στίγματα, είναι εξίσου σημαντική επειδή το αφυδατωμένο δέρμα καθιστά τον βαθύ καθαρισμό πιο δύσκολο στην στην εκτέλεση. Τέλος, η απολέπιση βοηθά επίσης αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων του δέρματος που τελικά παγιδεύει τα υπολείμματα στους πόρους σας. Μία έως τρεις φορές την εβδομάδα  η απολέπιση είναι το μόνο που χρειάζεστε να κάνετε. Έτσι θα βοηθήσετε τον ειδικό να κάνει καλύτερα την δουλειά του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ