Θαλασσινό νερό δέρμα: Η θάλασσα ως θεραπεία για τις δερματικές παθήσεις [vid]


Ιστορικά, οι γιατροί συνιστούσαν στους ασθενείς τους να πάνε στην παραλία για να βελτιώσουν διάφορα δεινά. Θα συνέστησαν μάλιστα οδηγίες που περιγράφουν με ακρίβεια πόσο καιρό, πόσο συχνά και υπό ποιες συνθήκες οι ασθενείς τους έπρεπε να βρίσκονται στο νερό. Η χρήση θαλασσινού νερού για ιατρικούς σκοπούς είναι επίσης γνωστή με το όνομα: θαλασσοθεραπεία. Το 1769, ένας δημοφιλής Βρετανός γιατρός, ο Ρίτσαρντ Ράσελ δημοσίευσε μια διατριβή που υποστήριζε τη χρήση θαλασσινού νερού σε με  ίκτερο, λέπρα, αδενικό πυρετό. Σήμερα, τα παραθεριστικά θέρετρα και ιαματικά λουτρά αφθονούν και θεωρούνται μέρη όπου οι άνθρωποι όχι μόνο μπορούν να αφήσουν για λίγο στην άκρη τα προβλήματά τους αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να θεραπεύσουν ψυχικές προκλήσεις και την αρθρίτιδα.

Θαλασσινό νερό δέρμα: Το θαλασσινό νερό ανακουφίζει τις δερματικές παθήσεις

Το νερό των ωκεανών διαφέρει από το νερό του ποταμού στο ότι έχει σημαντικά υψηλότερες ποσότητες μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του νατρίου, του χλωριδίου, του μαγνησίου και του ασβεστίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ευεργετικό για δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση. Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, αυτοάνοση (όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε υγιή κύτταρα) κατάσταση του δέρματος. Τα άτομα με ψωρίαση υποφέρουν συχνά εξουθενωτικά δερματικά εξανθήματα, φαγούρα, φολιδωτές πλάκες. Το μπάνιο σε πλούσια σε μέταλλα νερά, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλικών πηγών, ονομάζεται λουτροθεραπεία και χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τη θεραπεία της ψωρίασης. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η κλιματοθεραπεία (όπου ένας ασθενής μεταφέρεται σε συγκεκριμένη τοποθεσία για θεραπεία) στη Νεκρά Θάλασσα αποτελεί αποτελεσματικό φάρμακο για την πάθηση. Οι ασθενείς με ψωρίαση αναφέρουν συχνά ότι αισθάνονται καλύτερα μετά το κολύμπι στον ωκεανό, αλλά αυτό μπορεί επίσης να έχει σχέση με την έκθεση στον ήλιο, η οποία έχει βρεθεί ότι βελτιώνει τα συμπτώματα της ψωρίασης. Η κολύμβηση στον ωκεανό έχει επίσης οφέλη για το έκζεμα, μια άλλη κατάσταση που προκαλείται από το ανοσοποιητικό. Το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή άσκησης για όσους έχουν έντονο έκζεμα καθώς συχνά δυσκολεύονται να ασκηθούν στη ζέστη και τις χλωριωμένες πισίνες.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα ότι η απορρόφηση μαγνησίου είναι ευεργετική για το δέρμα των πασχόντων από έκζεμα – πιθανώς επειδή το κάνει λιγότερο ξηρό. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το πλούσιο σε μαγνήσιο θαλασσινό νερό μπορεί να βελτιώσει την κατακράτηση υγρασίας στο δέρμα, καθιστώντας το πιο δυνατό και ανθεκτικό. Επειδή είναι πλούσιο σε άλλα ανόργανα άλατα όπως νάτριο και ιώδιο, το νερό των ωκεανών μπορεί να θεωρηθεί αντισηπτικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχει επουλωτικές ιδιότητες. Από την άλλη πλευρά, το κολύμπι στον ωκεανό με ανοιχτές πληγές μπορεί να σας εκθέσει σε πιθανές βακτηριακές λοιμώξεις.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ