Αναθέρμανση των σχέσεων Γαλλίας – Ηνωμένου Βασιλείου: Τι συζήτησαν Μακρόν – Τζόνσον


Εμανουέλ  Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον «επιβεβαίωσαν τη σημασία της σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Οι δυο ηγέτες μίλησαν για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ

Μακρόν και Τζόνσον «επιβεβαίωσαν τη σημασία της σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας», σύμφωνα με την ΕΡΤ και συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά σε όλο τον κόσμο για την κοινή ατζέντα τους, μέσω του ΝΑΤΟ και διμερώς.

Παράλληλα, σημείωσαν ιδιαίτερα τη στρατηγική σημασία της μακροχρόνιας συνεργασίας τους στον Ινδο-Ειρηνικό και στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της κοινής αποστολής τους στο Μάλι.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε στην εισροή παράτυπων μεταναστών από την Μάγχη και επανέλαβε τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι πρέπει να σταματήσουν το «επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή».

Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία σε αυτό το θέμα και να συνεχίσουν τη συζήτηση για άλλα θέματα, όπως οι άδειες αλιείας και το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε στον πρόεδρο Μακρόν την προσδοκία του να υποδεχτεί τον Πρόεδρο Μακρόν στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο για το COP26.
«Συζήτησαν τη σημασία της αυξημένης διεθνούς δράσης ενόψει της συνόδου κορυφής για τη χρηματοδότηση του κλίματος και τις καθαρές μηδενικές δεσμεύσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ