Κέιτι Πάιπερ: Η ιστορία της Βρετανίδας που δέχθηλε επίθεση με οξύ και κατάφερε να… σταθεί όρθια


Το 2008 μια κάμερα καταγράφει καρέ καρέ την επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον της Κέιτι Πάιπερ, από έναν φίλο του πρώην συντρόφου της, Ντάνιελ Λίντς, ο οποίος θέλει να την εκδικηθεί για τον χωρισμό τους – Μια ιστορία που φαίρνει στο μυαλό όλων μας την υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου – Όλα αυτά τα χρόνια η Κέιτι Πάιπερ υποβλήθηκε σε 40 χειρουργικές επεμβάσεις – Η ζωή της σήμερα – Ο έρωτας, η μητρότητα και η ευτυχία

Γενναία και έτοιμη να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή της με τον πιο βίαιο τρόπο στάθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Δεκαέξι μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η υπόθεση μπορεί να χαρακτηρίζεται ως μοναδική στα ελληνικά δικαστικά χρονικά – τουλάχιστον για το κοντινό παρελθόν – όμως δεν είναι η μόνη.

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της παρουσιάστριας και μοντέλου Κέιτι Πάιπερ (Katie Piper) από τη Βρετανία η οποία είχε πέσει θύμα επίθεσης με οξύ. Η Κέιτι ξεκίνησε καριέρα στο μόντελινγκ και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου μεταπήδησε στην παρουσίαση εκπομπών της διαδικτυακής τηλεόρασης. Ωστόσο, το 2008 η ζωή της άλλαξε για πάντα.

Η 24χρονη τότε Κέιτι είδε τη ζωή της να αλλάζει όταν τον Μάρτιο του 2008 δέχθηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο από άγνωστο άντρα που είχε βάλει ο πρώην σύντροφός της για να την εκδικηθεί.

Η κοπέλα που φιλοδοξούσε να κάνει καριέρα μοντέλου πέρασε δύσκολα. Δεκατρία χρόνια μετά όμως, η Κέιτι έχει δει τις πληγές της να κλείνουν, έχει αποκτήσει δυο παιδιά και πλέον ως παρουσιάστρια μιλά ανοιχτά για τον δύσκολο αγώνα που έδωσε και δίνει κουράγιο σε θύματα που δέχονται επιθέσεις σε όλον τον κόσμο.

Η επίθεση

Η 24χρονη Κέιτι Πάιπερ ήταν ένα όμορφο κορίτσι, ιδιαίτερα ενεργό στα social media. Το 2008 βγήκε ραντεβού με τον Daniel Lynch, που ασχολούνταν με τις πολεμικές τέχνες. Εκείνος είχε… βάλει από καιρό της Πάιπερ στο μάτι και παρακολουθούσε τα βήματά της στο μόντελινγκ.

Μετά από μία έξοδο για φαγητό και ενώ το ζευγάρι πήγε σε ένα ξενοδοχείο, εκείνος τη βίασε, την έδειρε και την απείλησε ότι θα την κρεμάσει. Με τον φόβο να πραγματοποιήσει τις απειλές του η νεαρή κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί, αλλά δεν μίλησε για το περιστατικό.

«Ήμουν μόλις 24 όταν ο πρώην σύντροφός μου με βίασε, με χτύπησε και με κράτησε όμηρο. Μετά με άφησε ελεύθερη και μου είπε να μην πάω στην αστυνομία. Όταν έβαλε κάποιον να με κάψει με οξύ, ένιωσα την επιδερμίδα μου να λιώνει και το καυτό υγρό να κυλά στο λαιμό μου, τυφλώνοντάς με εν μέρει. Ο πρώην μου, πίστευε πως έτσι εξαφάνισε την παλιά Κέιτ. Νόμιζα πως κανείς πια δεν θα με αγαπούσε και δεν θα με ήθελε ερωτικά», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της η άτυχη κοπέλα.

Ο ηθικός αυτουργός καταδικάστηκε δις ισόβια, ενώ η Κέιτι Πάιπερ έμεινε τυφλή από το ένα μάτι και υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης υποκατάστατου δέρματος.

Η νέα της ζωή

Δύο χρόνια μετά από συνεχόμενες επεμβάσεις η Κέιτι Πάιπερ γνωρίζει το σύζυγό της, Ράιαν. Τον Ιούλιο του 2013 μένει έγκυος και δεν μπορεί να το πιστέψει.

Σήμερα είναι μαμά δύο παιδιών (το 2017 γέννησε το δεύτερο, μια κόρη), γυμνάζεται και ζει μια ευτυχισμένη ζωή αφήνοντας πίσω ότι την έκανε να πονέσει σωματικά και ψυχικά.

Αν και θα μπορούσε να παραμείνει ανώνυμη, αποκάλυψε το πρόσωπό της για να αφυπνίσει και να εμπνεύσει με την ιστορία της. Το ίδρυσε το Katie Piper Foundation, για τα θύματα από επιθέσεις με οξύ και άλλους τραυματισμούς που σημαδεύουν τα θύματα. Η μετακόμιση και επιστροφή της στο Λονδίνο καταγράφηκε στο ντοκιμαντέρ γροθιά στο στομάχι: «Katie: My Beautiful Face».

Η κατάσταση στη Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τις περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις με οξύ σ’ όλο τον κόσμο. Μόνο στο Λονδίνο, το 2016 είχαμε 454 επιθέσεις. Από τις 2.078 επιθέσεις που έχουν διαπιστωθεί στα έτη 2011-2016, μόνο οι 414 έχουν καταγγελθεί.

Μερικά από τα πιο κοινά κίνητρα των δραστών περιλαμβάνουν:

  • Προσωπική σύγκρουση σχετικά με τις οικείες σχέσεις και τη σεξουαλική απόρριψη
  • Φυλετικά κίνητρα
  • Σεξουαλική ζήλια και λαγνεία
  • Κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά κίνητρα
  • Επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων
  • Συγκρούσεις σχετικά με την ιδιοκτησία γης κ.α.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ