Πάθηση Μάτια: Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηροφθαλμία – Η κατάσταση επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς


Πάθηση Μάτια: Η ξηροφθαλμία είναι μια κοινή και πολλές φορές χρόνια πάθηση που επηρεάζει σχεδόν 16 εκατομμύρια Αμερικανούς. Ως μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ξηροφθαλμία και διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας όρασης. Οι αιτίες της ξηροφθαλμίας ποικίλλουν και όταν η παραγωγή δακρύων και η αποστράγγιση δεν είναι σε ισορροπία, οι ορμονικές αλλαγές που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση ή τη χρήση από του στόματος αντισυλληπτικών είναι συχνά παράγοντες.

Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα όπως αντιισταμινικά, αποσυμφορητικά, φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και αντικαταθλιπτικά μπορούν να μειώσουν την παραγωγή δακρύων. Τα άτομα με ιατρικές παθήσεις συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του διαβήτη και των προβλημάτων του θυρεοειδούς είναι πιο πιθανό να έχουν συμπτώματα ξηροφθαλμίας και προβλήματα φλεγμονής των βλεφάρων. Η έκθεση σε καπνό, άνεμο και ξηρά κλίματα μπορεί επίσης να αυξήσει την εξάτμιση των δακρύων και η μακροχρόνια χρήση φακών επαφής μπορεί να είναι λόγος για ξηροφθαλμία.

Οι οθόνες υπολογιστών έχουν ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να ανοιγοκλείνουν τα μάτια λιγότερο συχνά και οι New York Times σημείωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι τα ξηρά μάτια αυξάνονται στους νέους ενήλικες. Το Εθνικό Ινστιτούτο Ματιών NIH σημειώνει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν βιταμίνη Α ή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ή εκείνοι με ορισμένες αυτοάνοσες παθήσεις είναι πιο πιθανό να έχουν ξηροφθαλμία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα, αίσθημα καύσου ή τσιμπήματος, ευαισθησία στο φως, υγρά μάτια, θολή όραση και σκωληκοειδή βλέννα κοντά στο μάτι.

Η Αμερικανική Οπτομετρική Ένωση σημειώνει ότι η ξηροφθαλμία μπορεί να διαγνωστεί μέσω μιας ολοκληρωμένης οφθαλμολογικής εξέτασης. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μερικές φορές μπορεί να βλάψει τον κερατοειδή. Το σπάνιο σύνδρομο κάνει το μάτι του ανθρώπου να «λάμπει» Τι μπορεί να γίνει για την ανακούφιση και τη θεραπεία της ξηροφθαλμίας;

Οι οφθαλμικές σταγόνες χωρίς ιατρική συνταγή, συνταγογραφούμενα φάρμακα, βύσματα δακρυϊκών αγωγών και χειρουργική επέμβαση είναι όλες οι επιλογές ανάλογα με τη σοβαρότητα της ξηροφθαλμίας. Οι μέθοδοι πρόληψης περιλαμβάνουν την απομάκρυνση από τις περιβαλλοντικές συνθήκες που μπορούν να επιδεινώσουν την ξηροφθαλμία, να διατηρηθούν ενυδατωμένοι, να κοιμηθούν για περίπου επτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα, να φορούν γυαλιά ηλίου όταν είναι έξω, να περιορίσουν τον χρόνο της οθόνης, να πάρουν συμπληρώματα διατροφής και να αυξήσουν την υγρασία στον αέρα στη δουλειά και στο σπίτι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ