Αρωματικά κεριά: Αιθέρια έλαια και αρώματα για στιγμές χαλάρωσης


Όλοι γνωρίζουμε ότι διαφορετικά αρώματα και έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς. Κάθε άρωμα που αναβλύζει από διαφορετικά βότανα και λουλούδια βοηθά τον κάθε άνθρωπο σε διαφορετικές πτυχές της ζωής του. Ανάψτε ένα τέτοιου είδους κερί την επόμενη φορά που θα κάνετε διαλογισμό. Σίγουρα θα νιώσετε αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια. Εναλλακτικά, απλά ανάψτε ένα κερί μετά από μια κουραστική μέρα. Έτσι θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από την ένταση και να ξεχάσετε τις ανησυχίες σας. Διαβάζοντας την παρακάτω λίστα θα βρείτε πέντε από τα πιο χαλαρωτικά αρώματα που θα σας απαλλάξουν από οτιδήποτε αγχώδες.

ΛΕΒΑΝΤΑ

Η λεβάντα είναι ικανή να σας βοηθήσει εάν υποφέρετε από ήπια αϋπνία και παρέχει την δυνατότητα ποιοτικότερου ύπνου. Αυτό το υπέροχο άρωμα που αναβλίζει από την λεβάντα μελετήθηκε διεξοδικά και οι μελέτες έδειξαν ότι βοηθά στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, καθώς και στη διέγερση των εγκεφαλικών οδών που συνδέονται με τη συναισθηματική απόκριση και τις αναμνήσεις μας.

YLANG YLANG

Το αιθέριο έλαιο Ylang Ylang αναβλίζει ένα γλυκό λουλουδάτο άρωμα το οποίο εξάγεται από το λουλούδι ενός τροπικού δέντρου που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία. Το άρωμα Ylang Ylang έχει αποδειχθεί ότι χαλαρώνει και μειώνει την αρτηριακή πίεση σε πολλές μικρές μελέτες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το Ylang Ylang ηρεμούσε το νευρικό σύστημα, οδηγώντας σε ήπιο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση.

ΓΙΑΣΕΜΙ

Το άρωμα του γιασεμιού με τα ευαίσθητα λευκά πέταλά του, αναβλίζει μια γλυκιά μυρωδιά που βοηθά σημαντικά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι άνθρωποι που εισέπνευσαν το άρωμα ενώ κοιμόντουσαν παρουσίασαν μεγαλύτερη ηρεμία στη διάρκεια του ύπνου, λιγότερη κίνηση και συνολικά καλύτερη ποιότητα ύπνου. Παραδόξως, τα αποτελέσματά του ήταν ακόμη πιο ισχυρά από αυτά της λεβάντας!

ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Το χαμομήλι είναι αυτό το μικροσκοπικό λουλούδι που μοιάζει με μαργαρίτα. Όταν ο ανθός του στεγνώσει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τσάι. Το τσάι χαμομηλιού έχει ηρεμιστική δράση για παιδιά που είναι ευερέθιστα ή για ενήλικες που δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Επιπλέον, τα κεφάλια των λουλουδιών, όταν θρυμματιστούν και μαγειρευτούν, παράγουν μπλε λάδι που όταν συνδυάζεται με νερό και αφήνεται στον ατμό, είναι ικανό να ηρεμήσει όσους υποφέρουν από χρόνιο ή περιστασιακό βήχα.

ΣΑΝΤΑΛΟΞΥΛΟ

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η πιο σημαντική χρήση του σανταλόξυλου είναι η ηρεμιστική του επίδραση στο νευρικό σύστημα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν ένα άτομο μυρίσει το άρωμά του, τα εγκεφαλικά κύματα χαλαρώνουν.

Αφεθείτε στη χαλαρωτική μυρωδιά αρωματικών κεριών και απολαύστε τη ζωη

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ