Η Volvo θα κάνει μηδενική χρήση δέρματος σε όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της


Τέλος το δέρμα για τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η Volvo αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί καθόλου δέρμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της στο πλαίσιο των στόχων της για την προστασία των ζώων. Έως το 2030, στοχεύει να προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όλα τους δεν θα χρησιμοποιούν καθόλου δέρμα.

Η πορεία της εταιρίας προς τη μηδενική χρήση δέρματος στις καμπίνες των αυτοκινήτων της έχει επίσης ως κίνητρο την ανησυχία για τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτροφής βοοειδών, συμπεριλαμβανομένης της αποψίλωσης των δασών. Η κτηνοτροφία εκτιμάται ότι ευθύνεται για περίπου το 14% των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, που προέρχονται κυρίως από την εκτροφή βοοειδών.

Αντί για την επιλογή δέρματος θα προσφέρει στους πελάτες της εναλλακτικές προτάσεις, όπως τα υψηλής ποιότητας βιώσιμα υλικά που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμες και βιολογικής βάσης πηγές.

Έως το 2025, η εταιρεία στοχεύει το 25% των υλικών της να αποτελείται από ανακυκλωμένα και βιολογικής βάσης υλικά, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να έχει γίνει μία πλήρως κυκλική επιχείρηση έως το 2040. Ως τμήμα των κλιματικών της σχεδίων, σκοπεύει επίσης έως το 2025 οι άμεσοι προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προμηθεύουν υλικά, να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ