Νέα επιστημονική έρευνα απενεχοποίησης των ζυμαρικών


Η επιστήμη πλέον δικαιώνει τους μακαρονάδες και δίνει το πράσινο φως στους λάτρεις των ζυμαρικών για να απολαμβάνουν τη μακαρονάδα τους χωρίς τύψεις, αφού, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Παχυσαρκίας στη Νέα Ορλεάνη, τον περασμένο Νοέμβριο, όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα ζυμαρικά καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη σε σχέση με εκείνους που τα αποφεύγουν, προσλαμβάνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και οι φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα μπορούν και προσαρμόζονται καλύτερα σε διαιτητικές οδηγίες.

Κι αν ύστερα από τα παραπάνω, δεν έχεις κάνει ήδη κράτηση στο αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο, μάθε και αυτό: Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Νταιάν Γουίλαντ, από την Εθνική Επιτροπή Ζυμαρικών της Αμερικής, οι νέες διατροφικές οδηγίες για τα έτη 2015-2020 ενθαρρύνουν την κατανάλωση όλων των τύπων σιτηρών, καθώς παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα ζυμαρικά μπορούν να αποτελέσουν δομικό συστατικό μιας καλής διατροφής, χάρη στη σπουδαία διατροφική τους αξία. Πιο συγκεκριμένα, τα μακαρόνια περιέχουν σημαντικούς υδατάνθρακες τους οποίους χρησιμοποιεί ο οργανισμός για ενέργεια, ενώ παράλληλα αποτελούν μία τροφή χαμηλή σε νάτριο και χοληστερόλη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ