Καναδάς Ταξίδια: Πρόβλημα από την απαγόρευση ανάμιξης δόσεων εμβολίου σε ορισμένες χώρες


Καναδάς Ταξίδια: Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο προσπαθούν να καταλάβουν τις διεθνείς απαιτήσεις εμβολίου, εκατομμύρια Καναδοί έχουν βρεθεί σε μια ασυνήθιστη κατάσταση – δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο. Το CBC Canada έφερε αυτό το πρόβλημα το Σάββατο, σημειώνοντας ότι ενώ οι Καναδοί είναι ελεύθεροι να πετάξουν στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας, οι νέοι κανόνες ταξιδιού των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα ενδέχεται να βάλουν μια πτώση στα ταξιδιωτικά σχέδια πολλών ανθρώπων όταν ο κανόνας τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο. Πίσω στο καλοκαίρι, ο Καναδάς άρχισε να επιτρέπει στους ανθρώπους να αναμειγνύουν δόσεις εμβολίου Moderna και Pfizer, οι οποίες δημιουργούνται και οι δύο χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα mRNA. Και, λόγω των ανησυχιών σχετικά με τους θρόμβους αίματος, οι άνθρωποι που έλαβαν το πρώτο του εμβόλιο με το εμβόλιο AstraZeneca συμβουλεύτηκαν να το ακολουθήσουν με μία από τις δόσεις εμβολίου mRNA, αναφέρει το Toronto Star.

Αλλά ο Καναδάς δεν είναι ο μόνος που επιτρέπει τη χορήγηση μικτών εμβολίων. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ταϊλάνδη – οι οποίες έχουν χορηγήσει μικτά εμβόλια σε πολλούς πολίτες τους. Αλλά δεν υπάρχει διεθνής συναίνεση για την πρακτική. Περιττό να ειπωθεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι πονοκέφαλοι ταξιδιών για ορισμένους Καναδούς που έφυγαν έξω από τη χώρα μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν την επίσημη κατάσταση εμβολιασμού τους. Το CBC Canada News ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εάν τα εκατομμύρια Καναδοί με μικτά εμβόλια θα εξακολουθήσουν να επιτρέπεται να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ όταν αρχίσει η απαίτηση για εμβόλιο.

Τα CDC είπαν ότι βρίσκονται στη φάση “κανονιστικής διαδικασίας” για τον προσδιορισμό ποια εμβόλια θα γίνουν δεκτά. Ο οργανισμός παρουσίασε επίσης την τρέχουσα πολιτική του: θεωρεί τα άτομα πλήρως εμβολιασμένα όταν έχουν όλες τις συνιστώμενες δόσεις του ίδιου εμβολίου COVID-19, όπως του Pfizer, του Moderna ή του AstraZeneca. «Προς το παρόν, τα CDC δεν αναγνωρίζουν μικτά εμβόλια», δήλωσε η εκπρόσωπός τους Kristen Nordlund. Επί του παρόντος, τα CDC πράγματι επιτρέπουν μικτές δόσεις των δύο εμβολίων mRNA, Pfizer και Moderna, σε ορισμένες «εξαιρετικές συνθήκες», όπως όταν το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη δόση δεν ήταν πλέον διαθέσιμο.

Τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά στο Μπλέιν της πολιτείας Ουάσινγκτον, καθώς τα μη απαραίτητα ταξίδια άνοιξαν ξανά για τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς-

Οι γραμμές κρουαζιέρας Royal Caribbean δεν θα δεχτούν έναν επιβάτη ως πλήρως εμβολιασμένο εάν έχει λάβει ένα μείγμα από τα εμβόλια AstraZeneca και ένα από τα mRNA εμβόλια. Η γραμμή κρουαζιέρας States Royal Caribbean λέει στον ιστότοπό της-«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τα CDC και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να επανεκτιμήσουν αυτήν την πολιτική». Τα CDC είπαν ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν δοκιμές για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των μικτών εμβολίων και ότι ο οργανισμός μπορεί να ενημερώσει τις συστάσεις για τα εμβόλια μόλις έχει νέα δεδομένα. Ωστόσο, αυτό δίνει μικρή άνεση για όσους έχουν ήδη κάνει σχέδια ταξιδιού.

Η CTV News Canada αναφέρει ότι η επικεφαλής της δημόσιας υγείας του Καναδά, Δρ. Τερέζα Ταμ, λέει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργείς συζητήσεις με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για να επιτρέψουν την είσοδο Καναδών με μικτές δόσεις εμβολίου COVID-19. Η Ταμ είπε ότι ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) έχει παρουσιάσει δεδομένα σε συναδέλφους διεθνώς σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος μικτών δόσεων, οπότε έχει πλέον στα χέρια της υπαλλήλους υγείας σε άλλες χώρες να μελετήσουν τα δεδομένα και να κάνουν τους προσδιορισμούς τους. «Αυτές οι συζητήσεις προχωρούν αρκετά καλά. Όμως, κάθε χώρα προσπαθεί να καταλάβει αυτήν τη στιγμή τις απαιτήσεις για εμβόλια και οι ΗΠΑ… μόλις αρχίζουν να συνθέτουν την πολιτική τους », είπε, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την COVID-19 την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ