«Καλή εβδομάδα» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη, σφυροκοπώντας τον με ακρίβεια, ΔΕΗ και… Σαμαρά


Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα «έγκλημα» άνευ προηγουμένου, που όταν ολοκληρωθεί θα αφήσει τη χώρα «γυμνή» από στρατηγικής σημασίας υποδομές και χωρίς επιχείρηση ηλεκτρισμού

Να ανεβάσει στα ύψη τη θερμοκρασία της αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση επιχειρεί από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προετοιμάζεται για μία ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του Μεγάρου Μαξίμου, συνολικά, και φυσικά προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας στο επίκεντρο την υπόθεση με την ΑΜΚ της ΔΕΗ, την ακρίβεια, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι αλήθεια πως η Κουμουνδούρου αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, χωρίς να έχει δικαίωμα να λάβει μέρος σε αυτή ο μεγαλύτερος του μέτοχος, το δημόσιο, με τη συμμετοχή του να πέφτει από το 51% στο 34%, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τη πλειοψηφία, χωρίς καν να λάβει κάποιο αντίτιμο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα «έγκλημα» άνευ προηγουμένου, που όταν ολοκληρωθεί θα αφήσει τη χώρα «γυμνή» από στρατηγικής σημασίας υποδομές και χωρίς επιχείρηση ηλεκτρισμού. Όπως, μάλιστα, σημειώνουν, δεν τίθεται θέμα μόνο για ξεκάθαρη «ζημιά» του δημοσίου, αλλά και για «εθνικό κίνδυνο». Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο «έγκλημα» γίνεται ξεκάθαρα προς ικανοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο τομέα της ενέργειας και τη περίοδο που διανύουμε.

Και αυτό γιατί οι τιμές του ρεύματος έχουν πάρει την ανιούσα τους τελευταίους μήνες και ενώ η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση -σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ- να παρέμβει για να συγκρατήσει τις τιμές. Κάτι που θα έπρεπε να συμβεί μέσω της δημόσιας ΔΕΗ. Άλλωστε, οι ειδικοί στα θέματα της ενέργειας προβλέπουν ότι έρχεται ένας ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εξαιτίας της αύξησης των τιμών του ρεύματος που έχουν σημειωθεί ως τώρα, αλλά και εκείνων που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και αυτό που στη Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν «καραμπινάτη ζημία» για το δημόσιο συμφέρον, αλλά και οι υπόνοιες που αφήνουν για χειραγώγηση της τιμής μετοχής της ΔΕΗ, τότε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να πάρει πάνω του την εν λόγω υπόθεση. Έτσι, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε τη Παρασκευή με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να παραστεί σήμερα στη Βουλή, στην απάντηση που θα δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση που είχε καταθέσει για το ζήτημα της ακρίβειας ο Αλέξης Χαρίτσης για την ακρίβεια, πριν από τέσσερις ολόκληρους μήνες.

Αν του το επιτρέψει το πρόγραμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τον λόγο και σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στενοί του συνεργάτες, θα σφυροκοπήσει τη κυβέρνηση για την ακρίβεια που πλήττει τους έλληνες, συνολικά, κάνοντας, όπως είναι φυσικό, ειδική αναφορά στις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

«Όμηρος του Σαμαρά»

Η Κουμουνδούρου σκοπεύει να εκμεταλλευτεί προς όφελος της και να εντάξει στην αντιπολιτευτική της ρητορική και πολλά από τα όσα είπε στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως τονίζουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε μέσα από τη συγκεκριμένη παρέμβαση να «τραβήξει το αυτί» του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας του για πολλοστή φορά ότι βρίσκεται διαρκώς σε καθεστώς «ομηρίας» από τον ίδιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ