Σεισμός Ηράκλειο Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη


Σεισμός Ηράκλειο Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης στο νομό Ηρακλείου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Ο δυνατός σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στις 09:37 σημειώθηκε και νέα σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός 4,5 Ρίχτερ έγινε σε απόσταση 349 χλμ. ν/να των Αθηνών και το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χλμ. β/δ της πόλης της Άρβης. Νωρίτερα σημειώθηκε και κι άλλος μετασεισμός στο ίδιο σημείο, αυτή τη φορά μεγέθους 3,8 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν σε υπό ανέργεση ιερό ναό, όπου πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες, έχει εγκλωβιστεί. Απόρροια του ισχυρότατου σεισμού ήταν να καταρρεύσει ο τρούλος της εκκλησίας, με συνέπεια ο άτυχος άνδρας να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια. Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης του εγκλωβισμένου.

Εγκλωβισμένος, αλλά καλά στην υγεία του είναι και ο ένοικος ενός σπιτιού στο χωριό Πατσίδερο, ο οποίος επικοινώνησε ο ίδιος με την Πυροσβεστική λέγοντας πως έχει φρακάρει η είσοδος και δεν μπορεί να βγει από το κτίριο. Υλικές ζημιές καταγράφονται σε επίσης σε παλιά κτίρια του χωριού. Επίσης με εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκαν πολλά προληπτικά πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η σεισμική δόνηση είχε διάρκεια περίπου 15 δευτερολέπτων. Μέχρι ώρας δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματισμούς, όμως υπάρχουν υλικές ζημιές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ