Σεισμός στην Κρήτη: 9 τραυματίες από τα 5,8 Ρίχτερ


Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τα 5,8 Ρίχτερ που χτύπησαν το πρωί της Δευτέρας

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τον σεισμό της Κρήτης μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε το νησί το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό λίγο πριν τις 11 το πρωί ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι εννέα έχουν τραυματιστεί. Ο νεκρός είναι ένας εργάτης που καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι ενώ από τους εννέα τραυματίες οι επτά υπέστησαν ελαφριές εκδορές και οι δύο κατάγματα.

Όλοι οι τραυματίες, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας ενώ για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορίες για άλλον εγκλωβισμένο.

Αντίθετα σώος απομακρύνθηκε ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί με τον άτυχο εργάτη στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ενώ σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί με μεγαλύτερο αυτόν των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου ενώ ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ