Σεξ βάρος: Μήπως το βάρος σας επηρεάζει τη διάθεση για σεξ;

Η απόλαυση της ρομαντικής ατμόσφαιρας με τον σύντροφό σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς αισθάνεστε για το σώμα σας. Όταν νιώθετε σίγουροι και σέξι για τον εαυτό σας, η σεξουαλική επαφή σας θα είναι πιο παθιασμένη. Εάν αισθάνεστε ανασφαλείς, τότε μπορεί να μην το απολαύσετε πραγματικά. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το σωματικό σας βάρος επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή. Το υπερβολικό βάρος σχετίζεται με πολλές ανησυχίες για την υγεία. Ορισμένες από αυτές δυσχεραίνουν ακόμη και τη σεξουαλική σας επιθυμία. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, το επιπλέον λίπος στο σώμα μπορεί να συμβάλει στη χαμηλή σεξουαλική ορμή για διάφορους λόγους.

Πώς δυσχεραίνει το υπερβολικό βάρος την σεξουαλική επαφή

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πώς το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή, από το να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία έως χαμηλή λίμπιντο. Πρώτα απ’ όλα, η παχυσαρκία μειώνει το επίπεδο τεστοστερόνης. Αυτή η ορμόνη είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική λειτουργία. Υψηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους συνεπάγονται και υψηλότερα επίπεδα SHBG. Αυτή η ορμόνη συνδέεται με την τεστοστερόνη και μειώνει την επιθυμία για σεξ τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αντίστοιχα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και αντίστασης στην ινσουλίνη μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη των αγγείων στην κλειτορίδα των γυναικών. Ενδεχομένως αυτό να μειώσει τη ροή του αίματος στον κόλπο. Αυτό σημαίνει χαμηλότερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του sex και δυσκολότερος οργασμός.

Οι περισσότεροι υπέρβαροι άνδρες υποφέρουν από το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, που είναι μια χρόνια πάθηση. Μερικοί δυσκολεύονται ακόμη και να διατηρήσουν την στύση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης και της αντίστασης στην ινσουλίνη. Και οι δύο αυτές καταστάσεις αναγκάζουν τις αρτηρίες στο πέος να κλείσουν. Ως αποτέλεσμα, η στύση καθίσταται δυσκολότερη. Τέλος, μια ικανοποιητική σεξουαλική επαφή αφορά τον πειραματισμό και την εναλλαγή των στάσεων. Μόνο έτσι μπορείτε να ανακαλύψετε τι αρέσει σε εσάς και στον σύντροφό σας. Το σωματικό σας βάρος μπορεί να επηρεάσει άμεσα αυτό και να περιορίσει τις επιλογές σας. Υπάρχει πάντα κίνδυνος τραυματισμού και σωματικών περιορισμών όταν δεν είστε τόσο ευέλικτοι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here