ΕΛΣΤΑΤ: Παράταση αιτήσεων για 60.000 απογραφείς με μισθό 1.200 ευρώ


Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, «λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος, από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που υποβάλλονται από υποψήφιους Απογραφείς, δίνεται παράταση στην προθεσμία που έληγε σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 15:00, μέχρι την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στις 24:00».

ΕΛΣΤΑΤ: Ποιοι μπορούν να αιτηθούν για τις 60.000 θέσεις

  • Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την ένταξη στο Μητρώο Απογραφέων έχουν όσοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών (έτη γέννησης από 1954 έως 2003).
  • Οι απογραφείς μπορεί να είναι ιδιώτες, ή υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.
  • Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.
  • «Απογραφείς μπορεί να γίνουν και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, και μάλιστα χωρίς να αλλάξει το status τους στο Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού» διευκρινίζεται.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η απογραφή των κτιρίων από τους 12.500 τομεάρχες, που θεωρείται ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για την απογραφή πληθυσμού, καθώς η Αρχή θα γνωρίζει σε ποια κτίρια θα πρέπει να απευθυνθούν οι απογραφείς.

Η ημερομηνία αναφοράς για την απογραφή του πληθυσμού θα είναι η 22α Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ