Πανδημία Covid-19: Το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών ανδρών μειώθηκε κατά 2 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη


Πανδημία Covid-19: Οι περισσότερες υπό μελέτη χώρες είδαν μεγαλύτερες μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες από τις γυναίκες Το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών ανδρών μειώθηκε κατά περισσότερο από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε στη μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ότι το προσδόκιμο ζωής των ανδρών μειώθηκε κατά 2,2 χρόνια το 2020, η μεγαλύτερη πτώση από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το Reuters.

Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά περισσότερο από έξι μήνες σε σύγκριση με το 2019 για 22 από τις 29 χώρες που αναλύθηκαν για τη μελέτη, η οποία περιελάμβανε τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Συνολικά, υπήρξε μείωση του προσδόκιμου ζωής σε 27 από τις 29 χώρες, ανέφερε η εφημερίδα. 19 Νοεμβρίου 2020:

Οι περισσότερες μειώσεις προσδόκιμου ζωής θα μπορούσαν να συνδεθούν με επίσημους θανάτους από την COVID-19. Η πανδημία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής περίπου 4,7 εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο και έχει μολύνει σχεδόν 232 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 688.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και σχεδόν 43 εκατομμύρια κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί.

“Το γεγονός ότι τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν έναν τόσο μεγάλο αντίκτυπο που αποδίδεται άμεσα στην COVID-19 δείχνει πόσο καταστρεπτικό σοκ ήταν για πολλές χώρες”, δήλωσε ο Δρ Ridhi Kashyap, συν-επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο το International Journal of Epidemiology.

Οι περισσότερες χώρες σημείωσαν μεγαλύτερες μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες από τις γυναίκες. Συνολικά, το προσδόκιμο ζωής των ανδρών μειώθηκε κατά περισσότερο από ένα χρόνο σε 15 χώρες, σε σύγκριση με τις γυναίκες σε 11 χώρες.

Στις ΗΠΑ, η αυξημένη θνησιμότητα αφορούσε κυρίως άτομα σε ηλικία εργασίας και άτομα κάτω των 60.

Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, οι θάνατοι μεταξύ των άνω των 60 ετών συνέβαλαν πιο σημαντικά στην άνοδο της θνησιμότητας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ