Σεισμός στην Κρήτη: Ο 62χρονος είχε κάνει τάμα να σώσει την εκκλησία στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο


O Ιάκωβος Τσαγκαράκης είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του από τον σεισμό στην Κρήτη

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, κ. Ανδρέας μιλώντας για τον θάνατο του 62χρονου Ιάκωβου Τσαγκαράκη από τον σεισμό στην Κρήτη των 5,8 Ρίχτερ που χτύπησε το πρωί της Δευτέρας όταν τον καταπλάκωσε η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι την ώρα που έκανε εργασίες για την αναστήλωσή της.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέας στην τηλεόραση CRETA o Ιάκωβος Τσαγκαράκης «είχε κάνει τάμα να διασώσει την εκκλησία και να τη διαφυλάξει. Έχουμε μάρτυρες εν έτει 2021. Έλεγε ότι πρέπει να τη διαφυλάξουμε γιατί είναι στοιχείο του πολιτισμού μας και την παράδοσης». Πρόσθεσε παράλληλα ότι η εκκλησία στην Κρήτη είναι στην πρώτη γραμμή «προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους αδελφούς μας και να είμαστε κοντά τους».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 62χρονος βρισκόταν στην εκκλησία την ώρα που ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το νησί, με τον τρούλο να πέφτει και να τον καταπλακώνει. Μαζί του βρισκόταν και ο γιος του, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τον άτυχο άνδρα για τον οποίο είπε ότι «ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή».

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Τον γνώριζα από μικρός, καθώς ήμασταν φίλοι, συμμαθητές και συγχωριανοί. Ευτυχώς ο γιος του έχει τραυματιστεί ελαφρά και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο», είπε για τον Ιάκωβο Τσαγκαράκη.

Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης

Με πληροφορίες από creta24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ