Προειδοποίηση Αξιωματούχοι: Ο χρόνος τελειώνει για την αναβίωση της έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού από τον ΠΟΥ


Προειδοποίηση Αξιωματούχοι: Ο ΠΟΥ για να αναβιώσει την έρευνα για την προέλευση της COVID-19, οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο χρόνος τελειώνει Ένας άγνωστος εκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε στο WSJ ότι η προτεραιότητα της ομάδας «πρέπει να είναι τα δεδομένα και η πρόσβαση στη χώρα όπου εντοπίστηκαν οι πρώτες αναφορές» Η Lancet ενεργοποιεί τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου COVID εν μέσω αναφορών επιστημόνων που έχουν συνδέσεις βίντεο στο Wuhan Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναπτύσσει μια ομάδα περίπου 20 επιστημόνων που θα αναλάβουν να ανακαλύψουν την προέλευση της επιδημίας της COVID-19-και οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο χρόνος μπορεί να τελειώσει, σύμφωνα με μια έκθεση.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι αξιωματούχοι του δημόσιου τομέα υγείας του ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι ο κόσμος μπορεί να μην μάθει ποτέ την προέλευση του ιού. Ο Lawrence Gostin, διευθυντής του Ινστιτούτου O’Neill για το Εθνικό και Παγκόσμιο Δίκαιο Υγείας στο Πανεπιστήμιο Georgetown, δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν είναι σαφές εάν η εντολή της ομάδας θα είναι αρκετή για να σημειώσει πρόοδο στην έρευνα.

“Η Κίνα εξακολουθεί να κατέχει όλα τα χαρτιά, ο ΠΟΥ στερείται ισχύος και είναι αδιανόητο για μένα ότι μια νέα επιτροπή θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί την πρόσβαση στην Κίνα … Αυτό χτίζει μια όμορφη επιτροπή που δεν έχει πού να πάει”, είπε.

Το ξέσπασμα έχει επίσης δημιουργήσει πρόσθετη ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η έκθεση του περιοδικού ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει τον διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους, να ανανεώσει την έρευνα.

Ένας άγνωστος εκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε στην εφημερίδα ότι η προτεραιότητα της ομάδας “πρέπει να είναι τα δεδομένα και η πρόσβαση στη χώρα όπου εντοπίστηκαν οι πρώτες αναφορές”. Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών νωρίτερα αυτόν τον μήνα απέτυχε να προσδιορίσει οριστικά την προέλευση του κορωνοϊού μετά από έρευνα 90 ημερών που διέταξε ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι ειδικοί διίστανται για το γιατί.

Μια έκθεση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικής Νοημοσύνης (ODNI) διαπίστωσε ότι οι αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να αποφασίσουν εάν ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο ή εξαπλώθηκε στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου ζώου. Ο Klon Kitchen, πρώην αξιωματικός πληροφοριών της ODNI, δήλωσε στο Fox News ότι είναι προς το συμφέρον της Κίνας να συνεχίσει να εμποδίζει την πρόσβαση στην αποκάλυψη της προέλευσης του ιού.

“Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες”, δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι – είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση – είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα”.

Η έκθεση του περιοδικού επεσήμανε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα και είπε ότι η χώρα του “θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να συμμετέχει σε παγκόσμιες επιστήμες που βασίζονται στον εντοπισμό και αντιτίθεται σθεναρά στους πολιτικούς ελιγμούς σε οποιαδήποτε μορφή”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ