Μακρόν: Θα προστατεύουμε την ανεξαρτησία και την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας


Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από τον Εμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας

Το μήνυμα ότι με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που υπεγράφη το πρωί της Τρίτης στο Παρίσι «θέλουμε να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και την εδαφική κυριαρχία των δύο χωρών προστατεύοντας την ευμάρειά τους» έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις του μετά την σύντομη τελετή υπογραφής.

Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους 18 μήνες ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τελικά οδηγήθηκαν στη νέα στρατηγική σχέση.

Ο πρόεδρος της Γαλίας διεμήνυσε, επίσης, την πρόθεσή του να εντατικοποιηθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας στον αμυντικό τομέα ανακοινώνοντας και τη συμφωνία των δύο χωρών για την αγορά από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις των τριών φρεγατών Belh@rra με στόχο να υπάρξει δυνατότητα μεγαλύτερης συνεργασίας των βιομηχανιών των δύο χωρών μας.

Δειτε τις δηλώσεις Μακρόν – Μητσοτάκη

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε, επίσης, στη δέσμευση της Ελλάδας και της Γαλλίας απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να δράσουν στενά και σε συνεργασία για τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. «Μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί αν δράσουμε από κοινού για την ειρήνη και την ασφάλεια» είπε ο κ. Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε και στην Ελλάδα για την οποία είπε ότι «είναι πρώτα ένας πολιτισμός και μετά ένα έθνος» συμπληρώνοντας ότι «μας έχει εμπνεύσει και εμάς. Την ταυτότητά μας την έχουμε χτίσει πάνω στο ελληνικό όραμα».

Τόνισε, τέλος, ότι η Γαλλία «ήταν πλάι σας έναν χρόνο πριν, ήμασταν δίπλα σας στις πυρκαγιές, δεχθείτε την αλληλεγγύη και τη φιλία της Γαλλίας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ