Πρωτοπορία Τρίκαλα: Πρώτη πανευρωπαϊκή πτήση drone για μεταφορά και παράδοση φαρμάκων

Πρωτοπορία Τρίκαλα: Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί για άλλη  μια φορά, καθώς είναι ο δήμος που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες δοκιμαστικά την πρώτη πτήση drone πανευρωπαϊκά για μεταφορά και παράδοση φαρμάκων. Πρόκειται για το πρόγραμμα Harmony που χρηματοδοτείται με 8 εκατομμύρια ευρώ και υλοποιείται από τον δήμο. Το drone που δοκιμάστηκε ονομάζεται ATLAS και είναι κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Altus.

Η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει τον δρόμο για μελλοντική παράδοση φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές. Το drone που δοκιμάστηκε ονομάζεται ATLAS και είναι κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Altus για να μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 3.000 μέτρων για 45 λεπτά.

Κατά τη δοκιμαστική πτήση, το drone απογειώθηκε από την πόλη των Τρικάλων και έκανε στάσεις σε ένα φαρμακείο και σε ένα αγρόκτημα. Στη συνέχεια, διήνυσε 3 χιλιόμετρα και προσγειώθηκε στη Λεπτοκαρυά. Εκεί, υπάλληλος φαρμακείου παρέλαβε τα φάρμακα από το ειδικό ντουλαπάκι που είχε το ίδιο το drone. Το πρόγραμμα Harmony σχεδιάζεται να δοκιμαστεί σε έξι ακόμα πόλεις σε Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία. Τη σημαντική είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here