Υπόθεση μικρού Μάριου στο Μενίδι: Πικρία για την επιμονή του Δημοσίου κατά της αποζημίωσης


Το ελληνικό Δημόσιο επέμεινε στην έφεσή του κατά της καταβολής αποζημίωσης στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα στο Μενίδι

Το κατώφλι του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας πέρασαν σήμερα οι γονείς του Μαριου Σουλούκου, που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι. Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του παιδιού, η οικογένεια του βρέθηκε στο δικαστήριο διεκδικώντας την καταβολή αποζημίωσης σχεδόν 490.000 ευρώ, μετά την έφεση που άσκησε το ελληνικό Δημόσιο στην πρωτόδικη απόφαση.

Δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά ζήτησαν να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης. Σημειώνεται, ότι υπήρχε οριακή πλειοψηφία στην υπόθεση, ενώ η εισήγηση ήταν θετική υπέρ της παραίτησης του Δημοσίου και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Συνεπώς, δεν υφίστανται πραγματολογικά στοιχεία υπέρ του Δημοσίου ικανά να δικαιολογήσουν την κρίση για απόρριψη της αίτησης και συνακόλουθα να θεωρηθεί ότι η τελευταία αυτή λύση είναι συνετή και ενδεικνυόμενη, εφόσον η πιθανότητα ευδοκίμησης της έφεσης του Δημοσίου είναι πολύ μικρή, όπως προκύπτει από τα όλως ενδεικτικώς αναφερόμενα στατιστικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρούσας υποθέσεως».

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου τις σκέψεις και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς.

Στον αντίποδα, το δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου. Η απόφαση αναμένεται σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ