Ολλανδία: Στόχος εγκληματικών οργανώσεων ο Μαρκ Ρούτε – Ενισχύεται η ασφάλειά του


Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει λάβει έξτρα ασφάλεια, μετά από φόβους ότι αποτελεί στόχο επίθεσης ή απαγωγής από εγκληματική συμμορία, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ρούτε φέρεται να παρακολουθείται στενά από άνδρες που συνδέονται με μια συμμορία ναρκωτικών, ανέφερε η εφημερίδα De Telegraaf. Ο δημοσιογράφος της Telegraaf, Mick van Wely, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NOS ότι το θέμα αντιμετωπίζεται «πολύ σοβαρά».

Η NOS επιβεβαίωσε την έκθεση, αλλά οι ολλανδικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η αναφερόμενη απειλή ακολουθεί τη δολοφονία του εξέχοντος Ολλανδού δημοσιογράφου Πέτερ ντε Βρις, ο οποίος ήταν γνωστός για την προσπάθειά του να φωτίσει τη δράση του εγκληματικού υπόκοσμου στην Ολλανδία.

Ο πυροβολισμός του τον Ιούλιο αναστάτωσε τη χώρα, όπου η ένοπλη βία είναι σπάνια, αλλά οι δολοφονίες που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα έχουν γίνει όλο και πιο συχνές τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος ο Ρούτε είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα σχολιάσει τις αναφορές. «Η ασφάλεια και η προστασία είναι θέματα που δεν πρέπει να συζητιούνται ποτέ δημόσια», είπε.
Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο ούτε από Ολλανδούς εισαγγελείς ούτε από τις αρχές ασφαλείας. Στην εξουσία από το 2010, ο συντηρητικός πρωθυπουργός λατρεύει το ποδήλατο και συχνά «συλλαμβάνεται» από τις κάμερες να πηγαίνει σε ραντεβού στη Χάγη με μικρή ή καθόλου ασφάλεια.

Η Telegraaf ανέφερε ότι ο κ. Ρούτε προστατεύεται με «ορατά και αόρατα μέσα» από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι απειλές.

Ο δημοσιογράφος της Telegraaf κ. Van Wely είπε ότι οι «ανιχνευτές» που συνδέονται με ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, γνωστό ως Mocro Mafia, έχουν εντοπιστεί κοντά στον Ρούτε.

«Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για τις υπηρεσίες ασφαλείας» είπε στο NOS.
Στον εγκληματικό κόσμο, οι «ανιχνευτές» είναι άνθρωποι που συλλέγουν πληροφορίες για προετοιμασία εγκληματικής ενέργειας, όπως επίθεση ή απαγωγή.

Ο Ολλανδός ακροδεξιός ηγέτης Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος είναι συνήθως ένθερμος επικριτής του Ρούτε , χαρακτήρισε τις αναφορές “τρομερές”. Ο Ρούτε δεσμεύτηκε να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στις εγκληματικές συμμορίες μετά τη δολοφονία του κ Ντε Βρις.

Ο ντε Βρις συμβούλευε ένα πρώην μέλος συμμορίας, τον Nabil B, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη εναντίον του Ridouan Taghi, του ανθρώπου χαρακτηρίστηκε ως ο πιο καταζητούμενος εγκληματίας της Ολλανδίας. Ο Μαροκινό-Ολλανδός ύποπτος και οι συνεργάτες του δικάζονται επί του παρόντος για φόνο και διακίνηση ναρκωτικών.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναταράξεις στην Ολλανδία, ενώ ο προηγούμενος δικηγόρος του Nabil B, Derk Wiersum, δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του στο Άμστερνταμ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ