Θεσσαλονίκη: Έρευνα για εμπλοκή μαθητών στα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης


«Μας προκάλεσαν», λένε μαθητές για τα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Το ενδεχόμενο παρουσίας μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μεταξύ των ατόμων που το πρωί της Τρίτης (28/9) επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Το ζητούμενο είναι να δούμε αν υπάρχουν μέσα στη σχολική κοινότητα εστίες πρόκλησης επεισοδίων, όπως αυτά που είδαμε το πρωί, κι εκεί να παρέμβουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, εκφράζοντας προβληματισμό για όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και «προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μπαχαράκης. κινήθηκαν υπηρεσιακά όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο ίδιος έδωσε εντολή στην πειθαρχικά προϊσταμένη, διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Κεχαΐδου, «ώστε να γίνει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και να αποδοθούν αντίστοιχα οι πειθαρχικές ευθύνες, εφόσον προκύψει ότι εμπλέκονται μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση διερευνά η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Τα άτομα που επιτέθηκαν στους φοιτητές βρίσκονταν εντός του αύλειου χώρου του σχολείου και οι περισσότεροι είχαν τα πρόσωπα τους καλυμμένα. Οι φοιτητές, οι οποίοι εκπροσωπούν στους συλλόγους του ΑΠΘ το σχήμα των ΕΑΑΚ, ισχυρίζονται ότι τα άτομα που τους επιτέθηκαν προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής.

«Μας προκάλεσαν»: Τι λένε μαθητές για τα επεισόδια

Τη δική τους εκδοχή για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν σήμερα το πρωί στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δίνουν μαθητές του σχολείου.

Όπως υποστηρίζουν μαθητές του σχολικού συγκροτήματος με δηλώσεις τους, οι φοιτητές τους προκάλεσαν και εκείνοι αντέδρασαν. Το περιστατικό έγινε καθώς «ήρθαν κάποια παιδιά τις προάλλες (φοιτητές), ειρωνευόντουσαν τους μαθητές, μας έλεγαν ναζιστές και κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να τους χτυπήσουν και ήρθαν εδώ για διαμαρτυρία», ανέφερε 18 χρόνος μαθητής σύμφωνα με το grtimes. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τα καδρόνια που κρατούσαν, είπε ότι γνώριζαν για τη σημερινή διαμαρτυρία και πως «εφόσον ήταν αυτοί ‘οπλισμένοι’», είχαν προετοιμαστεί.

Ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης

Ανακοίνωση για τα επεισόδια εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, όπου επισημαίνει πως «έναν χρόνο μετά την καταδίκη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής και το φασιστικό τέρας χτύπησε πάλι».

Η κομματική οργάνωση «καταδικάζει τη φασιστική βία εναντίον των συγκεντρωμένων και εκφράζει τη συμπαράσταση του στα θύματα της επίθεσης».

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αμπατζάς, επικοινώνησε με τον κ. Μπαχαράκη, στον οποίο εξέφρασε «το ενδιαφέρον και την έντονη ανησυχία του για τα περιστατικά βίας», ενώ διαβεβαίωσε για την «αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση της συνδρομής του κόμματος στην καταπολέμηση και εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων».

Την επίθεση που δέχθηκαν οι φοιτητές κατήγγειλαν και τα μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καθώς και η ΚΝΕ.

«Οι μαθητές του ΕΠΑΛ και όλων των σχολείων της Σταυρούπολης, η νεολαία της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουμε πείρα, θα απομονώσουμε από τα σχολεία και την γειτονιά μας τους φασίστες, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», αναφέρει η Τομεακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ