Γιόγκα Άγχος Αυτοφροντίδα: Η γιόγκα ως γραμμή διαφυγής από το άγχος που σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις [vid]

Η άσκηση που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό δεν είναι το μόνο είδος φυσικής δραστηριότητας που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη διαχείριση των καρδιακών παθήσεων. Η ηρεμιστική άσκηση της γιόγκα κάνει καλό και στην καρδιά. «Ένας μεγάλος αριθμός μελετών δείχνει ότι η γιόγκα ωφελεί πολλές πτυχές της καρδιαγγειακής υγείας», λέει ο Hugh Calkins, MD, διευθυντής της Υπηρεσίας Καρδιακής Αρρυθμίας στο Johns Hopkins. «Υπήρξε μια σημαντική αλλαγή τα τελευταία πέντε χρόνια στον αριθμό των καρδιολόγων και άλλων επαγγελματιών που αναγνωρίζουν ότι αυτά τα οφέλη είναι πραγματικά». Η γιόγκα είναι μια δραστηριότητα μυαλού-σώματος που περιλαμβάνει μια σειρά από στάσεις σώματος και ασκήσεις αναπνοής που μπορούν να συμβάλλουν τη δύναμη, την ευελιξία, την ισορροπία και τη χαλάρωση.

Η γιόγκα ως γραμμή διαφυγής από το άγχος που σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα οφέλη της γιόγκα στην καρδιά είναι η ικανότητά της να χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό. Το συναισθηματικό στρες μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από φυσικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ορμονών όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη, οι οποίες στενεύουν τις αρτηρίες σας και αυξάνουν την αρτηριακή πίεση. Η βαθιά αναπνοή και η ψυχική εστίαση της γιόγκα μπορούν να αντισταθμίσουν αυτό το άγχος.

Γιόγκα ως ενισχυτικό της καρδιάς

Πέρα από το άγχος, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, καθώς και στους καρδιακούς παλμούς, συνιστώντας μια χρήσιμη παρέμβαση στον τρόπο ζωής. Μια μελέτη έδειξε ότι οι μετρήσεις αίματος και η περίμετρος της μέσης-ένας δείκτης για τις καρδιακές παθήσεις-βελτιώθηκαν σε μεσήλικες ενήλικες με μεταβολικό σύνδρομο που έκαναν γιόγκα για τρεις μήνες. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα μαθήματα γιόγκα με αργό ρυθμό δύο φορές την εβδομάδα μείωσαν τη συχνότητα των επεισοδίων κολπικής μαρμαρυγής.. Σε άλλη έκθεση, ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια που πέρασαν από πρόγραμμα γιόγκα οκτώ εβδομάδων παρουσίασαν βελτίωση στην ικανότητα άσκησης και την ποιότητα ζωής. Τέλος, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η γιόγκα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσει τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here