Σεξ εμμηνόπαυση: Πώς να ανάψετε την ερωτική φλόγα κατά και μετά την εμμηνόπαυση [vid]

Η απώλεια ή μείωση της επιθυμίας τα χρόνια πριν και μετά την εμμηνόπαυση είναι ένα συχνό φαινόμενο μεταξύ πολλών γυναικών και οι προκλήσεις κορυφώνονται γύρω στις ηλικίες 35 έως 64 ετών. Γιατί; Είναι μια εποχή στην ζωή της γυναίκας που πολλά να συμβαίνουν! Η αλλαγή των ορμονών μπορεί να προκαλέσει την πτώση της αυθόρμητης επιθυμίας -ή της λαχτάρας για σεξ. «Ωστόσο, είναι άδικο να κατηγορούμε όλα για τις ορμόνες», λέει η Stephanie Faubion, MD, διευθύντρια της Κλινικής Γυναικείας Υγείας της Mayo Clinic. Για να πυροδοτήσετε την ερωτική σας διάθεση η λύση είναι μία: Αναζητήστε ένα ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεται κατά την περίοδο αυτή και αντιμετωπίστε τα βήμα βήμα. Πώς; Συμβουλές θα βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί.

  • Εάν η πρόκληση είναι: Πόνος, ξηρότητα και άλλα ορμονικά προβλήματα

Πριν την εμμηνόπαυση, η λίμπιντό σας ήταν στα ύψη λίγο πριν και κατά την ωορρηξία. Αλλά όταν σταματούν οι περίοδοι σας, αυτές οι ημέρες στον κύκλο σας εξαφανίζονται. Λιγότερα οιστρογόνα σημαίνει επίσης λιγότερη ροή αίματος στον κόλπο και περισσότερη ξηρότητα. Έτσι, όταν κάνετε σεξ, πονάει – και είναι λογικό να αποφεύγετε την επαφή.

Τι βοηθά: Ξεκινήστε αφαιρώντας τον πόνο. Δοκιμάστε λιπαντικά με βάση το νερό ή τη σιλικόνη χωρίς ιατρική συνταγή για να μειώσετε την τριβή. Επίσης, ρωτήστε το γιατρό για κολπικές ενυδατικές κρέμες ή χαμηλές δόσεις κολπικών οιστρογόνων σε κρέμα, υπόθετο ή δακτύλιο. Η ορμονική θεραπεία (HT) δεν φαίνεται να πυροδοτεί την επιθυμία για τις περισσότερες γυναίκες. Μπορεί όμως να μειώσει τις εξάψεις, τη νυχτερινή εφίδρωση και άλλα συμπτώματα που σας κάνουν να νιώθετε όχι και τόσο σέξι. Το τακτικό σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση της ροής του αίματος και στη μείωση της ξηρότητας.

  • Εάν η πρόκληση είναι: Άγχος

Στη μέση ηλικία, πολλές γυναίκες είναι ήδη βαθιά στο γάμο, στη δουλειά, στην ανατροφή των εφήβων και την φροντίδα. Καθένας από αυτούς τους τομείς μπορεί να ενισχύσει το άγχος και να βάλει τη σεξουαλική ορμή στην άκρη. Όμως, αποφεύγοντας το σεξ επειδή δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε ή δεν έχετε χρόνο, με τη σειρά του, να σας κάνει να αισθάνεστε ακόμη λιγότερο καλά.

Τι βοηθά: Κάντε σχέδια για ραντεβού και έρωτα, ακόμα κι αν δεν χρειαζόταν να το κάνετε ποτέ πριν. Μειώστε την εστίαση στο σεξ και επικεντρωθείτε στο να βρείτε χρόνο για να είστε μαζί, πειραματιστείτε με προκαταρκτικά παιχνίδια, μασάζ και λόγια ερωτικά.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here