Δρ Rochelle Walensky: Halloween εν μέσω πανδημίας – Η διευθύντρια των CDC σταθμίζει


Δρ Rochelle Walensky: Θέλετε να λάβετε μέρος στις γιορτές του Halloween φέτος; Γιορτάστε σε εξωτερικούς χώρους, περιορίστε τα πλήθη και δοκιμάστε σε μικρές ομάδες, λέει η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). «Θεέ μου, σίγουρα το ελπίζω», είπε η Walensky στο CBS «Face the Nation», όταν της ζητήθηκε αν ήταν ασφαλές για παιδιά να γιορτάσουν φέτος. “Αν μπορείτε να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, απολύτως. Περιορίστε τα πλήθη, δεν θα πήγαινα απαραίτητα σε ένα γεμάτο πάρτι αποκριών, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αφήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν τη γιορτή με μικρές ομάδες και ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε φέτος».

Τα σχόλια της Walensky έρχονται καθώς τα παιδιά κάτω των 12 ετών παραμένουν μη επιλέξιμα για εμβόλιο COVID-19, αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε την Κυριακή ότι η εταιρεία απέχει “ημέρες, όχι εβδομάδες” από την υποβολή των δοκιμαστικών δεδομένων στον FDA σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τη χρήση σε παιδιά ηλικίας 5 εως 11 ετών , και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Δρ Scott Gottlieb, προέβλεψε ότι η ηλικιακή ομάδα θα μπορούσε να καταστεί επιλέξιμη για εμβόλιο μέχρι τις Απόκριες.

Πρόσφατα ευρήματα έδειξαν ότι η λήψη ήταν ασφαλής και αποτελεσματική σε παιδιά ηλικίας δημοτικού σε χαμηλότερη δόση, 10 μικρογραμμάρια (μg) έναντι της δόσης 30 μg για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

“Από τον Ιούλιο, τα παιδιατρικά κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν κατά περίπου 240 τοις εκατό στις ΗΠΑ-υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημόσιας υγείας για εμβολιασμό”, έγραψε ο Μπουρλά εν μέρει σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. “Αυτά τα αποτελέσματα της δοκιμής παρέχουν μια ισχυρή βάση για την άδεια του εμβολίου μας για παιδιά 5 έως 11 ετών, και σχεδιάζουμε να τα υποβάλουμε στον FDA και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές επειγόντως».

Πέρυσι, οι προφυλάξεις που σχετίζονται με την COVID και τα όρια συγκέντρωσης είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις του Halloween σε 37 πολιτείες, ανέφερε το USA Today, ενώ το CDC είχε αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν σε παραδοσιακά κόλπα  μέσα σε κοστούμια.

Ο οργανισμός υγείας πέρυσι συμβούλευσε τους θεραπευτές να μην φορούν μάσκα κοστουμιών ως αντικατάσταση της μάσκας τους που σχετίζεται με τον ιό ή επιπλέον μιας. “Πολλές παραδοσιακές δραστηριότητες του Halloween μπορεί να είναι υψηλού κινδύνου για τη διάδοση ιών”, δήλωσε το CDC σε προηγούμενη συμβουλή, προσθέτοντας ότι όποιος έχει COVID-19-ή έχει εκτεθεί σε κάποιον με COVID-19-δεν πρέπει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε προσωπική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ