Η ΕΛ.ΑΣ. ομολογεί: Αστυνομικοί – καμικάζι κάνουν σούζες και… γκαζιές μέσα στο αρχηγείο της Κατεχάκη


Έγγραφο-ντοκουμέντο της ΕΛ.ΑΣ. για παραβιάσεις του ΚΟΚ από αστυνομικούς φέρνουν στη δημοσιότητα Τα ΝΕΑ

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι στις 26 Σεπτεμβρίου εστάλη έγγραφο από την ΕΛΑΣ με το οποίο, μεταξύ άλλων, δίνεται εντολή σε αστυνομικούς «να φοράτε το κράνος σας, να μην κρύβετε τις πινακίδες κυκλοφορίας σας, να μην κάνετε επικίνδυνους ελιγμούς και… γκαζιές μέσα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στη Λεωφόρο Κατεχάκη…».

Με το έγγραφο που φέρνουν στη δημοσιότητα Τα ΝΕΑ η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεκάδες… καμικάζι αστυνομικοί κινούνται με τα δίτροχά τους (τόσο υπηρεσιακά όσο και ιδιωτικά) στους χώρους των κεντρικών υπηρεσιών της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παραβιάζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς που κατά την ανάληψη της υπηρεσίας τους ή στη λήξη αυτής επιδίδονται σε… ακροβατικά με δίτροχα είναι οι ίδιοι που καλούνται εν συνεχεία να ελέγξουν, να συνετίσουν και να τιμωρήσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας τους οδηγούς που παραβιάζουν τον ΚΟΚ.

Η ΕΛ.ΑΣ., από την πλευρά της, έχει συντάξει δεκάδες έγγραφα και προχωρά σε συνεχείς συστάσεις για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τους οδηγούς των μοτοσικλετών (για μη χρήση κράνους, επικίνδυνη οδήγηση κ.ο.κ.) ανά την Ελλάδα, ενώ ετησίως επιβάλλει έως και 80.000 σχετικά πρόστιμα.

Ωστόσο, ίσως είναι η πρώτη φορά που συντάσσει σχετικό έγγραφο – «ομολογία» από την ηγεσία του Σώματος για αστυνομικούς οι οποίοι δεν διστάζουν να οδηγούν επικίνδυνα ή να αλλοιώνουν και να κρύβουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους ακόμη και μέσα στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ., εκεί όπου καθημερινά κινούνται δεκάδες υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, η πολιτική ηγεσία αλλά και πολίτες.

Στο έγγραφο με τίτλο «Έλεγχος μοτοσικλετιστών που εισέρχονται ή εξέρχονται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.» επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί τόσο κατά την είσοδο ή έξοδο των οχημάτων όσο και κατά την κυκλοφορία τους εντός των εγκαταστάσεων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η κατ’ επανάληψη παραβίαση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από το αστυνομικό προσωπικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οδηγοί υπηρεσιακών και ιδιωτικών δικύκλων οχημάτων εντοπίζονται να μη φορούν προστατευτικό κράνος, να μη φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας σε εμφανές σημείο ή αυτές να τυγχάνουν καλυμμένες και να οδηγούν με μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, παραβιάζοντας σε κάθε περίπτωση τις διατάξεις του ΚΟΚ και της αυτοκινητιστικής νομοθεσίας. Δημιουργώντας, έτσι, με τη μη προσιδιάζουσα στην ιδιότητά τους συμπεριφορά συνθήκες για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων».

Με το έγγραφο ζητείται, επίσης, από τα στελέχη της φρουράς των εγκαταστάσεων να αναζητούν, να εντοπίζουν τους παραβάτες και ακολούθως να κόβουν κλήσεις στους ανυπάκουους συναδέλφους τους αστυνομικούς ή ακόμη και να προχωρούν σε πειθαρχικό έλεγχο των παραβατών. Μάλιστα, από τις σχετικές υποδείξεις δεν γλίτωσαν ούτε τα στελέχη της ΕΥΠ, οι υπηρεσίες της οποίας στεγάζονται στον ίδιο χώρο με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ