Βουλευτής της Φλόριντα: Κάλεσε τον Μπάιντεν να “πληρώσει” τους μετανάστες να παραμείνουν στη χώρα καταγωγής τους


Βουλευτής της Φλόριντα: Η Δημοκρατική εκπρόσωπος της Φλόριντα Φρεντερίκα Γουίλσον κάλεσε την Πέμπτη τον Πρόεδρο Μπάιντεν να “πληρώσει” όσους φεύγουν από τη Λατινική Αμερική για τα νότια σύνορα των ΗΠΑ για να τους “παρακινήσει” να παραμείνουν στη χώρα καταγωγής τους. «Πετάξτε σε αυτές τις χώρες», είπε ενώ απευθυνόταν στην κυβέρνηση Μπάιντεν. “Δώστε χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους. Δημιουργήστε δουλειές. Δώστε τους ένα είδος κινήτρων να μείνουν στη χώρα τους για να εργαστούν.”

Η Wilson είπε ότι το FBI παρακολουθεί τις κινήσεις των καρτέλ που επωφελούνται από προγράμματα λαθρεμπορίας μέσω «φλυαρίας» στο Facebook και είπε ότι εκτιμάται ότι 60.000 ακόμη αναμένεται να κάνουν το ταξίδι από τον Παναμά, τη Χιλή, τη Βραζιλία και τον Ισημερινό. Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχτηκε τα πυρά τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων για την απάντησή της στη μεταναστευτική κρίση στα νότια σύνορα.

Η ένταση εκτοξεύτηκε αυτή την εβδομάδα μετά την εμφάνιση εικόνων που δείχνουν αξιωματικούς των Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) να αντιμετωπίζουν μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα στο Ντελ Ρίο του Τέξας. Αξιωματούχοι έφιπποι προσπάθησαν να εμποδίσουν τους μετανάστες να περάσουν τον ποταμό και ένας αξιωματικός φάνηκε να κουνάει τα ηνία του ενώ ένας μετανάστης ήταν κοντά.

Οι δημοκρατικοί νομοθέτες κατηγόρησαν ψευδώς αξιωματικούς για ξυλοδαρμό μεταναστών με μαστίγια, παρόλο που οι συνοριακοί πράκτορες δεν φέρουν μαστίγια και οι εικόνες δεν δείχνουν κανέναν πράκτορα να χτυπά μετανάστη.

“Είμαι νευριασμένη”, είπε η Wilson. «Από ό, τι είδα στη Συνοριακή Περιπολία  έφιππος χτυπούσε ανθρώπους της Αϊτής, μαύρους, με μαστίγια – μου φαίνονταν σαν μαστίγια, μου είπαν ότι δεν είναι μαστίγια. «Ο πατέρας μου ήταν υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων και ηγέτης και μου φαινόταν σαν σκλαβιά», πρόσθεσε.

Η Γουίλσον προστέθηκε από τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Σέβριν Τζόουνς και μέλη της κοινότητας για μια εκδήλωση τύπου στο Μαϊάμι για να παροτρύνει τον Λευκό Οίκο να σταματήσει την απέλαση των Αϊτινών που έχουν κατακλύσει τα σύνορα του Τέξας.

«Κανείς δεν πρέπει να απελαθεί στην Αϊτή», είπε αναγνωρίζοντας τόσο πολιτικές όσο και φυσικές καταστροφές που έπληξαν το έθνος τους τελευταίους μήνες. «Σήμερα δεν είναι η ώρα για απέλαση ανθρώπων στην Αϊτή», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνέχισε τη χρήση του Τίτλου 42, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά υπό τη διοίκηση Τραμπ, ο οποίος επιτρέπει στους αξιωματούχους να παραιτηθούν από τις συνήθεις διαδικασίες μετανάστευσης για προστασία από την εξάπλωση της COVID-19.

Η Wilson ενθάρρυνε τους Αμερικανούς που θέλουν να πληρώσουν για τη χορήγηση βίζας για μετανάστες να επικοινωνήσουν με το γραφείο της, υποστηρίζοντας ότι μόνο τα παιδιά και οι οικογένειες “είναι καλά” και ότι τους δίνεται η προτεραιότητα. “Οι άνθρωποι που στοχεύουν να απελάσουν είναι ανύπαντροι μαύροι”, είπε, προσθέτοντας, “και τους θέλω εδώ”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ