Πότε πρέπει να αλλάξεις ρούχα γυμναστικής; Τι ημερομηνία λήξης έχει το κολάν σου;


Όπως τα χοντρά πουλόβερ σου έχουν βρει τη θέση τους στο επάνω μέρος της ντουλάπας, έτσι και τα αθλητικά σου ρούχα έχουν τη δική τους εποχικότητα και συγκεκριμένο κύκλο ζωής. Τα ρούχα των προπονήσεων σχετίζονται με τη λειτουργικότητα και τις τάσεις, όπου και τα δύο –δυστυχώς– έχουν ημερομηνία λήξης. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν σε όλα τα επίπεδα.

Διάβασε αυτά τα πέντε tips που θα σε βοηθήσουν να ξέρεις πότε είναι η ώρα να αντικαταστήσεις τα ρούχα της γυμναστικής.

1. Σκέψου το διπλά πριν διαλέξεις φανελάκι
Ντύσου ανάλογα με τις περιστάσεις, λέμε. Και η ίδια συμβουλή μπορεί να εφαρμοστεί και στις προπονήσεις σου. Όταν τα ρούχα που φοράς δεν σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα, είναι λιγότερο πιθανό να αποδώσεις στο μέγιστο. Το πώς νιώθεις όταν ξεκινάς μια προπόνηση επηρεάζει το πόσο καλά θα γυμναστείς εκείνη τη μέρα και ένα μεγάλο κομμάτι του πώς νιώθεις έχει να κάνει με την εμφάνισή σου. Όταν ένα φανελάκι χάνει την ελαστικότητα ή/και τη φόρμα του μετά από τα πολλά πλυσίματα, αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου. Επιπλέον, τα νέα εξειδικευμένα υφάσματα για το fitness έχουν την τάση να χάνουν τις έξτρα ιδιότητές τους με τη συνεχή χρήση (βλ. υπερβολικός ιδρώτας).

2. Τα strechy κολάν δεν θα πρέπει να είναι πολύ strechy
Όταν ένα κολάν που μέχρι το τελευταίο πλύσιμο είχε καλή εφαρμογή αρχίσει να σου πέφτει και να σακουλιάζει, είναι πιθανότατα ώρα να το αντικαταστήσεις. Τα λάστιχα και οι ραφές αρχίζουν να ανοίγουν (ειδικά όταν δεν ακολουθείς με ευλάβεια τις οδηγίες πλυσίματος) αλλά και το στιλ του μπορεί να δείχνει πολύ παλιό. Εάν θέλεις να κατακτήσεις τον κόσμο, μπορεί ένα καλό πρώτο βήμα να είναι να αναβαθμίσεις το στιλ, το μέγεθος ή το ύφασμα των ρούχων της γυμναστικής σου και να βρεις αυτό που είναι καλύτερο για το νέο σου workout κόλλημα.

3. Μην είσαι επιεικής με τα αθλητικά σουτιέν
Αντίθετα, πρέπει να είσαι σούπερ αυστηρή σε θέματα εφαρμογής και καλής κατάστασης. Τα αθλητικά σουτιέν είναι ένα κομμάτι του αθλητικού σου εξοπλισμού στο οποίο πρέπει να επενδύσεις. Τα οφέλη ενός σουτιέν καλής ποιότητας και εφαρμογής, κατάλληλου για το είδος της άσκησης που κάνεις, είναι πολλά. Και επειδή το σουτιέν το πλένεις πιο συχνά από κάθε άλλο αθλητικό ρούχο, όσο ακριβά κι αν το έχεις πληρώσει, περίπου κάθε έξι μήνες θα πρέπει να το αντικαθιστάς με ένα καινούργιο για να έχεις όλη την υποστήριξη που χρειάζεσαι.

4. Δεν χρειάζεται να κάνεις συλλογή από μπουκάλια για νερό
Ρίξε μια ματιά γύρω σου και πες μας πόσα μπουκάλια για νερό έχεις μαζέψει. Πόσα όμως χρησιμοποιείς στην προπόνησή σου; Ένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο ένα ή δύο τα οποία χρησιμοποιούν σε τακτική βάση και αρκετά άλλα που απλά δεν τους έχουν βολέψει και περιφέρονται κάπου στο σπίτι, αχρησιμοποίητα. Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, ή αν δεν έχεις επενδύσει ποτέ σε ένα καλής ποιότητας μπουκάλι για το νερό σου, μπορεί να ήρθε τώρα η ώρα να ξεφορτωθείς όλα τα άλλα και να αγοράσεις ένα και καλό.

5. Εκτίμησε τη λειτουργικότητα της τσάντας του γυμναστηρίου
Κάποια στιγμή, όλες θα αγοράσουμε μία όμορφη και εντυπωσιακή τσάντα για τη γυμναστική και στην πορεία θα διαπιστώσουμε πόσο καθόλου-βολική είναι! Η ιδανική τσάντα μπορεί να είναι διαφορετική για την κάθε μία. Το να βρεις το σωστό μέγεθος και σχήμα που σου επιτρέπει να μεταφέρεις όλα όσα χρειάζεσαι για την προπόνησή σου –αλλά και που δεν σε αναγκάζει να την αδειάσεις στο πεζοδρόμιο για να βρεις το κινητό σου- είναι δύσκολο. Εάν η τσάντα που χρησιμοποιείς δεν κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη, αποδέξου ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές εκεί έξω και αντικατάστησέ την.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ