Σεισμός Κρήτη: Συγκινεί η ιστορία της κυρίας Μαρίας – Κατάκοιτη και άστεγη στα 93 της


Η περίπτωση της κυρίας Μαρίας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των τραγικών ιστοριών που αποκαλύπτονται όσο περνούν οι ώρες από το καταστροφικό χτύπημα του σεισμού στην Κρήτη

Η εικόνα στο κλειστό γυμναστήριο Μελεσών σοκάρει. Προκαλεί θλίψη, θυμό. Μία γυναίκα, 93 ετών, η κα. Μαρία που πάσχει από άνοια είναι ξαπλωμένη σε ένα από τα κρεβάτια που έχουν στηθεί στο χώρο για να φιλοξενήσουν τους πληγέντες από το φονικό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δίπλα της, άγρυπνος φρουρός, η κόρη της η κα. Χρυσούλα. Είναι σε απόγνωση, αφού το σπίτι τους στο Αρκαλοχώρι καταστράφηκε. Πώς να βοηθήσει την κατάκοιτη μητέρα της; Της κρατά το χέρι, να μη φοβάται. Βουρκώνει κάνοντας έκκληση για βοήθεια. Για ένα “σπιτικό”. Για ένα μέρος που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί τουλάχιστον η μητέρας της υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Η κατάστασή της, η επιβαρυμένη υγεία της δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.

Η περίπτωση της κ. Μαρίας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των τραγικών ιστοριών που αποκαλύπτονται όσο περνούν οι ώρες από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ο προσωρινός αυτός χώρος φιλοξενίας στο κλειστό γυμναστήριο Μελεσών είναι καθαρός, οργανωμένος και γίνεται προσπάθεια, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης έως το βράδυ να βρεθούν ακόμα και παραβάν προκειμένου να υπάρχει μία σχετική ιδιωτικότητα μεταξύ των κρεβατιών.

Έχουν στηθεί συνολικά 30 κρεβάτια, τα οποία το βράδυ γεμίζουν από πληγέντες, γεγονός που – μεταξύ των άλλων – δείχνει και το μέγεθος των αναγκών.

Τα κλινοσκεπάσματα είναι καθαρά, εργαζόμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, βρίσκονται κοντά σε ηλικιωμένους που δεν έχουν κάποιον κοντά τους και καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν οι όποιες άλλες ελλείψεις.

Πηγή: cretalive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ