Θαλασσινό νερό: Τα ευεργετικά του οφέλη στο σώμα [vid]

H αξιοποίηση των ευεργετικών και θεραπευτικών δυνάμεων της θάλασσας είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Η θαλασσοθεραπεία συνιστά μία από τις αρχαιότερες φυσικές πρακτικές, καθώς πιστεύεται ότι τόσο η χρήση θαλασσινού νερού, όσο και το θαλασσινό αλάτι, έχουν θετικά αποτελέσματα για μία σειρά ασθενειών και ζητημάτων υγείας.

Το θαλασσινό νερό ως φυσικό φάρμακο:

Σύμφωνα με μία πηγή, στην αρχαία Ελλάδα, το θαλασσινό νερό χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία του εκζέματος, της αρθρίτιδας, του άσθματος και του πόνου στην πλάτη. Μάλιστα, ήταν πρώτος ο Ιπποκράτης που ανακάλυψε ότι το θαλασσινό νερό βοηθά στην επούλωση των πληγών, αποτρέπει τις λοιμώξεις και ανακουφίζει τον πόνο.

Το θαλασσινό νερό μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο αίμα:

Ένα μικρό κομμάτι της θάλασσας τρέχει στο αίμα μας, η ίδια θάλασσα είναι ο τόπος όπου ξεκίνησε η ζωή. Το θαλασσινό αλάτι έχει πολλά θεραπευτικά μακρο και μικροστοιχεία (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, πυρίτιο κ.λπ.), μέταλλα και καταλύτες που βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και την αποτελεσματικότητα του ορμονικού συστήματος. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό περιέχει πολλούς βιολογικούς παράγοντες, που λέγεται ότι διεγείρουν τα ενδοκρινικά κύτταρα.

Ενισχύστε το νευρικό σας σύστημα:

Το θαλασσινό νερό περιέχει μικρότερες ποσότητες βρωμίου, το οποίο έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Έχει επίσης μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να έχει μυοχαλαρωτικές δράσεις. Το αλάτι δρα στους υποδοχείς του δέρματος, καθώς παραμένει στο ανώτερο στρώμα του (επιδερμίδα) έως και τρεις – τέσσερις εβδομάδες μετά το μπάνιο στη θάλασσα.

Ενδεικτικά, το θαλασσινό νερό:

  • προστατεύει το δέρμα,
  • βοηθά σε αναπνευστικά προβλήματα,
  • ανακουφίζει τον πόνο,
  • απομακρύνετε το άγχος,
  • αποτοξινώνει το σώμα,
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Κι άλλα οφέλη από το θαλασσινό νερό

Επιπλέον, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε πυριτικό οξύ, το θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Οι βουτιές στη θάλασσα και το κολύμπι συνίστανται σε όσους έχουν ρευματισμούς, αρθρίτιδες, πόνους στην πλάτη ή τις αρθρώσεις και συσπάσεις μυών. Τα μέταλλα που περιέχει βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Την ίδια στιγμή, τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα στον θαλάσσιο αέρα έχουν θεραπευτική επίδραση στους βρόγχους και τους πνεύμονες, ενώ το ιώδιο στη θάλασσα, βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες, βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και επιτρέπει την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here