Κύπρος: Σύλληψη 38χρονου μαφιόζου – Είχε πέντε συμβόλαια θανάτου


Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Tην εκτέλεση πέντε συμβολαίων θανάτου αλλοδαπών επιχειρηματιών στη Λευκωσία εκτιμούν ότι έχουν αποτρέψει οι αστυνομικές αρχές, με την σύλληψη του 38χρονου Αζέρου στην περιοχή της Έγκωμης.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή Αlpha Ενημέρωση ο συλληφθέντας είναι μέλος της ρωσικής μαφίας, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε πιστόλι τελευταίου τύπου και σιγαστήρας.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία πιστεύει ότι ανάμεσα στους στόχους του 38χρονου υπόπτου ήταν Ισραηλινός επιχειρηματίας και συνεργάτες του που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, με γραφεία στην περιοχή της Έγκωμης και κοντά στο σημείο όπου συνελήφθη ο Αζέρος.

Κάποιοι μάλιστα ενημερώθηκαν αρμοδίως για τις πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν σχέδιο δολοφονίας τους και έχουν ήδη αναχωρήσει από την Κύπρο.

Ο 38χρονος έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Ρωσία πριν από δύο εβδομάδες και επί καθημερινής βάσεως μετέβαινε στα κατεχόμενα, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες των Αρχών για συνεργούς. Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή της άφιξης του υπόπτου στην Κύπρο είχε εξασφαλίσει πληροφορίες αναφορικά με τα παράνομα σχέδια του και μέλη της Δύναμης είχαν γίνει κυριολεκτικά η “σκιά” του και τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα.

Η Αστυνομία είχε από χθες ζητήσει την προσωποκράτηση του υπόπτου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για οκτώ ημέρες, η οποία εγκρίθηκε μετά από μακρά και επεισοδιακή διαδικασία. Είχε διακοπεί λόγω του ότι δεν υπήρχε μεταφραστής, ενώ ο ύποπτος είχε ζητήσει συνήγορο υπεράσπισης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αίτημα που το απέσυρε αργότερα.

To χρονικό της σύλληψης

Oι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον ύποπτο Αζέρο αμέσως μετά τη διέλευση του από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Ο 38χρονος ενοικίασε ηλεκτρικό σκούτερ από επιχείρηση στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και με αυτό μετέβη στην Έγκωμη, όπου επιβιβάστηκε σε σταθμευμένο όχημα ενοικιάσεως.

Από έρευνες και εξετάσεις που διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος έφερε όπλο με σιγαστήρα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ το όχημα ενοικιάστηκε από επιχείρηση στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου πριν από πέντε ημέρες. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο 38χρονος έφτασε πριν από είκοσι ημέρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας και σχεδόν καθημερινά έκανε τη διαδρομή από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, ενώ ορισμένα βράδια διανυκτέρευσε στα κατεχόμενα. Αυτό φαίνεται να αποτέλεσε και την αφορμή για να σημάνει συναγερμός στην Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών, που ήδη επεξεργαζόταν αναφορές για σχέδιο δολοφονίας του αλλοδαπού επιχειρηματία.

Οι Αρχές φαίνεται να κατέχουν πληροφορίες για την εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων ακόμα προσώπων στην υπόθεση και δεν αποκλείεται να βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν από την εξάρθρωση εγκληματικού κυκλώματος που είχε θέσει στο στόχαστρο τον αλλοδαπό επιχειρηματία, ο οποίος ήταν ενήμερος από αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο 38χρονος μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε την Έγκωμη όπου ζει και εργάζεται το υποψήφιο θύμα, αφού θεάθηκε στην περιοχή και πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Εξάλλου, διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής προσώπων που ζουν στα κατεχόμενα, εξαιτίας των συχνών διελεύσεων του 38χρονου από τα οδοφράγματα.

Oι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν ήδη τη συλλογή τεκμηρίων και μαρτυριών και έχουν θέσει στο μικροσκόπιο εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή της Έγκωμης όπου βρίσκονται τα γραφεία του φερόμενου θύματος, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ύποπτες κινήσεις του 38χρονου Αζέρου. Την ίδια ώρα, το όχημα ενοικιάσεως στο οποίο επιβιβάστηκε ο ύποπτος έχει μεταφερθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας και εξετάζεται εξονυχιστικά από τους ανακριτές σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία. Μέχρι στιγμής διαφαίνεται ότι ενοικιάστηκε από τον ίδιο με τη χρήση πλαστής ταυτότητας από γραφείο στο Παραλίμνι. Για επιστημονικές εξετάσεις έχει σταλεί επίσης το κινητό τηλέφωνο του υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από τα αποτελέσματα των βαλλιστικών και επιστημονικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται το πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του 38χρονου. Κι αυτό, γιατί ενδεχομένως να καταδείξει χρήση του σε πρόσφατες ή παλιές εγκληματικές πράξεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες στα συρτάρια Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ