Κορονοϊός – Αίγυπτος: «Μπλόκο» στους δημόσιους υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί


Η Αίγυπτος σκληραίνει τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού με την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού Μουστάφα Μαντμπούλι

Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού υπάλληλοι θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους τους στην Αίγυπτο, σε δύο μήνες από σήμερα. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να παρουσιάζουν δύο φορές την εβδομάδα αρνητικό τεστ.

Η Αίγυπτος σκληραίνει τα μέτρα κατά της πανδημίας με την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού Μουστάφα Μαντμπούλι που έδωσε εντολή σε όλα τα υπουργεία να εφαρμόσουν το νέο μέτρο, το οποίο και αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Και όχι άδικα, καθώς χθες η χώρα κατέγραψε επίσημα ρεκόρ θυμάτων από επιπλοκές του κορονοϊού για τις τελευταίες 100 μέρες με 39 θύματα, φτάνοντας συνολικά στον τραγικό απολογισμό των 17.263 νεκρών από την αρχή της πανδημίας.

Συνολικά 2,4 εκατομμύρια Αιγύπτιοι δημόσιοι υπάλληλοι από τους 3,4 εκατομμύρια υπαλλήλους έχουν εμβολιαστεί, ανάμεσα στα 13 εκατομμύρια κατοίκους που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ήδη, αποφασίστηκε επίσης ότι θα απαγορεύεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους φοιτητές στις φοιτητικές εστίες, εκτός εάν επίσης παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ