ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή από κορονοϊό βρίσκεται από τον Ιούνιο στο ψυγείο του νοσοκομείου «Αττικόν»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ νεκροί από κορονοϊό να παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την διαδικασία που ακολουθείται στα νοσοκομεία για την παραλαβή των νεκρών ασθενών -λόγω κορονοϊού- από τους συγγενείς τους, αναδεικνύει με καταγγελία της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς όπως αναφέρει πολλές φορές καταλήγουν στους νεκροθαλάμους για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με την καταγγελία το κίνημα των «αρνητών» έχει ως αποτέλεσμα, οι συγγενείς που αμφισβητούν την αιτία θανάτου, «δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς τους. Ζητάνε να γίνει νεκροψία».

Σημειώνει ωστόσο ότι «τη νεκροψία την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί ή οι εισαγγελικές αρχές μετά από αίτημα των συγγενών του θανόντος», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Από την πλευρά τους οι διοικήσεις των νοσοκομείων ακολουθούν κατά γράμμα το νομικό πλαίσιο. Καλούν τους συγγενείς των ασθενών που κατέληξαν να παραλάβουν τις σορούς τους εκτός αν αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που έχει ζητηθεί από τους θεράποντες ιατρούς. Ωστόσο, καταγράφονται περιπτώσεις όπου οι συγγενείς δεν παραλαμβάνουν ούτε και απευθύνονται σε Εισαγγελέα για να διαταχθεί νεκροψία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το αποτέλεσμα είναι, οι νεκροί από λοίμωξη covid-19 να παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων στα νοσοκομεία.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ, ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου «Αττικόν» υπάρχει νεκρή από τον περασμένο Ιούνιο. «Οι ιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να γίνει νεκροψία. Μετά από ημέρες προσήλθαν οι συγγενείς να τη παραλάβουν για νεκροψία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ορθώς ενεργώντας ζήτησε εντολή Εισαγγελέα. Έκτοτε τέτοια εντολή δεν έχει εκδοθεί και η σορός παραμένει στο νεκροθάλαμο. Η οικογένεια από την πλευρά της αρνείται να παραλάβει τη σορό» λέει ο κ. Γιαννάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here