Άμυλο Ρυζιού Μαλλιά: Όταν το ρυζόνερο είναι η λύση για δυνατά, μακριά μαλλιά-Τι λέει η επιστήμη [vid]

Οι γυναίκες στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία χρησιμοποιούν παραδοσιακά το νερό ρυζιού ως θεραπεία για τα μαλλιά εδώ και αιώνες. Το ρυζόνερο είναι στην ουσία το αμυλούχο νερό που απομένει μετά το βράσιμο του ρυζιού ή όταν αφήνουμε το ρύζι να μουλιάσει. Θεωρείται ότι κάνει τα μαλλιά λεία και λαμπερά, καθώς και ότι τα βοηθά να αναπτυχθούν γρηγορότερα.

Χρήση ρυζόνερου στα μαλλιά: Πόσο καλό κάνει;

Το νερό από ρύζι μπορεί να αυξήσει τη λάμψη των μαλλιών, να τα κάνει πιο δυνατά και να τα ξεμπερδέψει. Οι κόκκοι ρυζιού περιέχουν 75-80 τοις εκατό άμυλο. Το νερό του ρυζιού θεωρείται ότι περιέχει πολλές από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο ρύζι. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • αμινοξέα
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
  • βιταμίνη Ε
  • μεταλλικά στοιχεία
  • αντιοξειδωτικά

 

Πίσω στην Ιστορία

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες στην περίοδο Heian στην Ιαπωνία είχαν μαλλιά μέχρι το έδαφος που τα διατηρούσαν υγιή, λούζοντάς τα με νερό από ρύζι. Μια σύγχρονη εκδοχή αυτής της ιστορίας μπορεί να βρεθεί σήμερα στην Κίνα, όπου οι γυναίκες Yao – ζουν σε ένα χωριό που ονομάζεται Huangluo – και φημίζονται για τα μακριά μαλλά τους που φτάνουν το έδαφος, λούζονται μόνο με ρυζόνερο. Εκτός από το απίστευτο μήκος, τα μαλλιά των γυναικών Yao λέγεται ότι διατηρούν το χρώμα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν εμφανίζουν λευκές τρίχες πριν τα 80 τους χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, ιστοσελίδες με συμβουλές ομορφιάς προωθούν αυτήν την παράδοση και η λύση του ρυζόνερου εξαπλώνεται.

Τι λέει η έρευνα

Καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα της χρήσης ρυζόνερου για τα μαλλιά, υπάρχουν ολοένα και αυξανόμενα ανέκδοτα στοιχεία σχετικά με τα οφέλη του. Πρόκειται όμως για επιστημονικά αποδεδειγμένους ισχυρισμούς; Με την πρώτη ματιά, μια πηγή του 2010 προτείναι ότι μπορεί να είναι. Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι το νερό με ρύζι μπορεί να μειώσει την τριβή στην επιφάνεια της τρίχας και να αυξήσει την ελαστικότητα των μαλλιών. Ωστόσο, η μελέτη βασίζεται σε ιστορικά παραδείγματα. Άλλη ερευνητική απόπειρα στην Ιαπωνία έχει αναπτύξει μια τεχνική απεικόνισης της ενισχυτικής επίδρασης της ινοσιτόλης στα μαλλιά. Μέχρι σήμερα, τα οφέλη του ρυζόνερου για τα μαλλιά παραμένουν αναπόδεικτα και απαιτείται περισσότερη έρευνα για την υποστήριξη των αυτοαναφορών ή ανέκδοτων στοιχείων σχετικά με τα οφέλη του στα μαλλιά.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here