Οργανισμός Άσθματος ΗΠΑ: Προειδοποιεί για νέα τάση χρησιμοποίησης υπεροξειδίου του υδρογόνου για τη θεραπεία της COVID-19


Οργανισμός Άσθματος ΗΠΑ: Το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργίας της Αμερικής λέει ότι «δεν είναι ένας τρόπος πρόληψης ή θεραπείας της COVID-19» Το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργίας της Αμερικής (AAFA) εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με μια νέα ανησυχητική τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία οι άνθρωποι αναπνέουν υπεροξείδιο του υδρογόνου μέσω εκνεφωτών για τη θεραπεία ή την πρόληψη της COVID-19. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου της Τρίτης, το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργίας της Αμερικής AAFA είπε ότι η «επικίνδυνη τάση» κυκλοφορούσε στο Facebook, το Twitter και το TikTok. “ΜΗΝ βάζετε υπεροξείδιο του υδρογόνου στον εκνεφωτή σας και αναπνέετε.

Αυτό είναι επικίνδυνο!” είπε το Ίδρυμα. “Δεν είναι ένας τρόπος πρόληψης ή θεραπείας της COVID-19”, πρόσθεσε η ομάδα. Ωστόσο, η τάση είναι μία από τις πολλές που οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι κατ ‘οίκον θεραπείες για τη θεραπεία ή την πρόληψη της COVID-19. “Χρησιμοποιήστε μόνο φάρμακο για το άσθμα που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας στον εκνεφωτή σας”, σημείωσε το Ίδρυμα AAFA. “Άλλες χημικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τους πνεύμονές σας.”

Ο νεφελοποιητής είναι μια αναπνευστική μηχανή που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος, μετατρέποντας το υγρό φάρμακο για το άσθμα σε ομίχλη που εισπνέεται μέσω μάσκας ή επιστομίου. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας τύπος αντισηπτικού που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία μικρών κοπών και εγκαυμάτων ή ως οικιακού μικροβιοκτόνου. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ σημειώνει ότι ενώ το υπεροξείδιο του υδρογόνου θεωρείται γενικά ασφαλές για ανθρώπινη έκθεση σε χαμηλές δόσεις – και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) το επιβεβαίωσε ως Γενικά Αναγνωρισμένο ως Ασφαλές με ορισμένους περιορισμούς – «είναι δυνατός ο έντονος ερεθισμός και η συστηματική τοξικότητα σε ανθρώπους που εκτίθενται σε μέτριες έως υψηλές δόσεις υπεροξειδίου του υδρογόνου».

Μπορεί να εμφανιστεί πνευμονικός, αναπνευστικός και γαστρεντερικός ερεθισμός ανάλογα με το πόσο αραιωμένος είναι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ