Θεσσαλονίκη: Ένταση ξανά έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης


Τεταμένο για άλλη μία ημέρα το κλίμα έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται για άλλη μία ημέρα το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης μετά τα επεισόδια των δύο προηγούμενων ημερών, τις έξι συλλήψεις αλλά και τα ευρήματα της ΕΛΑΣ στα σπίτια των συλληφθέντων.

Όπως μετέδωσε το OPEN πριν από λίγο, έξω από το ΕΠΑΛ έχουν μαζευτεί πολίτες που ήθελαν να κάνουν κινητοποίηση, με την αστυνομία να τους απωθεί. ‘Οπως όλα δείχνουν οι μαθητές προσέρχονται ήδη στο σχολείο χωρίς κανείς ωστόσο να τους εγγυάται ότι τα μαθήματα θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα και σήμερα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγες έχει γίνει έλεγχος στο εσωτερικό του σχολείου και ο χώρος είναι καθαρός από όπλα μολότοφ

Οι έξι συλληφθέντες είναι ένας 15χρονος, ένας 18χρονος και ένας 17χρονος Αλβανός από το γειτονικό ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν σουγιάδες και μια σιδερογροθιά, ένας 16χρονος μαθητής άλλου σχολείου, ένας 17χρονος από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και ένας 20χρονος εξωσχολικός ο οποίος ήταν μαθητής του ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη τα προηγούμενα χρόνια.

Στελέχη της Αστυνομίας σημειώνουν στο Νewsbomb.gr ότι ήδη έχει γίνει η χαρτογράφηση της συγκεκριμένης ομάδας που είτε πρωταγωνίστησε είτε είχε κάποιον άλλον ρόλο στα επεισόδια, μέσω των 40 προσαγωγών και των έξι συλλήψεων που έγιναν σήμερα Τρίτη στο σχολείο. Τα μαχαίρια που κατασχέθηκανφανερώνουν πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο πυρήνας, ο οποίος αποτελείται κυρίως από ανήλικους.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr, ότι από τους 40 προσαχθέντες οι 38 είναι μαθητές και μόνο δύο εξωσχολικοί (ένας ενήλικος και ένας ανήλικος). Οι προσαχθέντες δεν είχαν ποινικό παρελθόν. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι γονείς κάποιων εκ των προσαχθέντων είχαν προκαλέσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον των Αρχών λόγω της δράσης τους στον ακροδεξιό χώρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ