Σπίτι και διακόσμηση 2021: Οι αλλαγές που θα κάνουν τους χώρους μας πιο άνετους και λειτουργικούς


Το φθινόπωρο είναι μία εποχή αλλαγών και μία αφορμή για να πραγματοποιήσουμε νέα ξεκινήματα.

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει σταδιακά, εμείς απολαμβάνουμε όλο και περισσότερο την άνεση και τη ζεστασιά του προσωπικού μας χώρου. Κάπως έτσι, μπαίνουμε στη διαδικασία να γίνουμε λίγο πιο παρατηρητικοί με τους χώρους του σπιτιού μας και να αναζητήσουμε ιδέες και λύσεις, που θα μπορούσαν να μας παρέχουν ένα πιο άνετο περιβάλλον. Μπορεί να αναδιαμορφώνουμε συχνά τα δωμάτια του σπιτιού και να έχουμε πραγματοποιήσει διάφορες αλλαγές, με σκοπό να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, όμως πόσο σίγουροι είμαστε, ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές έπιασαν πράγματι τόπο;

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, λοιπόν, είναι να πραγματοποιήσουμε μία μικρή ή μεγάλη αλλαγή, η οποία θα μας παρέχει μία άνετη και καλύτερη καθημερινότητα, δηλαδή θα πιάσει τόπο! Ο Νέος Κατάλογος Praktiker Σπίτι & Διακόσμηση 2021 είναι ο «σύμμαχος» που χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προσπάθειά μας. Στις σελίδες του περιλαμβάνει τα χρηστικά διακοσμητικά αντικείμενα και τα λειτουργικά και καλαίσθητα έπιπλα, που αξίζουν μία θέση στο σπίτι μας, εξασφαλίζοντάς μας μία πιο απολαυστική ποιότητα ζωής.

Μετατρέποντας την ώρα του φαγητού σε μία απολαυστική οικογενειακή «ιεροτελεστία»

Όσοι από εμάς έχουμε τη χαρά να μοιραζόμαστε το σπίτι με τα παιδιά μας, γνωρίζουμε καλά πως η ώρα του φαγητού είναι μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι μία «ιεροτελεστία» που φέρνει κοντά μικρούς και μεγάλους, ενώ δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία σε κάθε μας γεύμα. Ακριβώς για αυτό, έχει σημασία να την απολαμβάνουμε στο έπακρο, πραγματοποιώντας μία μικρή αλλά σημαντική αλλαγή, η οποία θα πιάσει τόπο. Ποια είναι αυτή; Η προσθήκη μιας νέας τραπεζαρίας, ενός άνετου και λειτουργικού επίπλου, το οποίο θα μας… χωράει όλους και θα ανταποκρίνεται στην αισθητική του σπιτιού μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να στραφούμε σε μία κλασική επιλογή, όπως ένα μεταλλικό, σκούρο έπιπλο με γυάλινη επιφάνεια από όψη μαρμάρου ή εναλλακτικά, σε ένα εξίσου διαχρονικό κομμάτι από μασίφ ξύλο σε χρώμα δρυ.

Διαμορφώνοντας το καθιστικό σε έναν οικογενειακό χώρο χαλάρωσης και διασκέδασης

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καθιστικό είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους του σπιτιού. Είναι το μέρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αλλά και το βασικό σημείο συνάντησης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, εφόσον αποφασίσουμε πως θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία μετατροπή στο σαλόνι μας, να ζητήσουμε τη γνώμη των Interior Experts των Praktiker, δηλαδή των εξειδικευμένων επαγγελματιών, αρχιτεκτόνων μηχανικών και διακοσμητών, οι οποίοι είναι δίπλα μας για να μας παρέχουν μία προσωπική και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Σε κάθε περίπτωση, πριν αποφασίσουμε να κλείσουμε το ραντεβού με τους ειδικούς, μπορούμε να ρίξουμε μία ματιά και στις νέες προτάσεις για το σπίτι, από τη Νέα Συλλογή Praktiker Σπίτι 2021, στην οποία μπορούμε να βρούμε μία τεράστια ποικιλία από χρηστικά προϊόντα, όπως έναν άνετο καναπέ που μετατρέπεται σε κρεβάτι ή έναν ευρύχωρο μπουφέ που λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος, δηλαδή έπιπλα που είναι βέβαιο πως θα κάνουν το σαλόνι μας πολύ πιο λειτουργικό και άνετο.

Μεταμορφώνοντας την κρεβατοκάμαρα σε ένα περιβάλλον ουσιαστικής ξεκούρασης

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα δωμάτιο που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την ποιότητα της ζωής μας. Αρκεί να σκεφτούμε πως τα κλινοσκεπάσματα, το στρώμα και η ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτή, επηρεάζουν αναπόφευκτα την ποιότητα του ύπνου μας, για να συνειδητοποιήσουμε πως ακόμη και η παραμικρή αλλαγή μπορεί να πιάσει τόπο και κατά συνέπεια, να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητά μας. Αν θέλουμε, λοιπόν, να βελτιώσουμε τον ύπνο που απολαμβάνουμε κάθε βράδυ, αξίζει να επενδύσουμε σε ένα αναπαυτικό στρώμα και σε ένα λειτουργικό ημίδιπλο ή διπλό κρεβάτι, καθώς θα μας βοηθούν να ξεκουραζόμαστε έπειτα από μία δύσκολη ημέρα. Βέβαια, εξίσου μεγάλη σημασία έχουν και οι αποχρώσεις με τις οποίες θα «ντύσουμε» το δωμάτιό μας, αφού είναι εκείνες που θα το κάνουν να δείχνει πιο όμορφο και να είναι πιο χαλαρωτικό. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επιλέξουμε γήινες, παστέλ μονοχρωμίες, οι οποίες δεν προκαλούν μεγαλύτερο οπτικό «θόρυβο» και συνθέτουν ένα σκηνικό, που μας προσκαλεί για… όνειρα γλυκά.

Η καλή ημέρα για την οικογένεια ξεκινάει από μία λειτουργική κουζίνα

Μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας μας όμως, η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικογενειακή μας ρουτίνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως είναι το σημείο στο οποίο συναντιούνται μικροί και μεγάλοι νωρίς το πρωί για να απολαύσουν παρέα το πρώτο γεύμα της ημέρας, αλλά και στο ότι εκεί παρασκευάζονται τα οικογενειακά γεύματα. Συνεπώς, καλό θα ήταν να επικρατεί καλή οργάνωση στον χώρο, να είναι σωστά εξοπλισμένος και να διαθέτει ευχάριστη διακόσμηση. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε την αισθητική της κουζίνας μας επιλέγοντας ανάμεσα από την τεράστια ποικιλία προϊόντων που διαθέτουν τα καταστήματα Praktiker, τα έπιπλα, τα είδη κουζίνας και σερβιρίσματος που μας φτιάχνουν τη διάθεση και την ημέρα.

Κλείνοντας, αν θέλουμε το φετινό φθινόπωρο να καλωσορίσουμε μία νέα εποχή στο σπίτι μας, τότε τα καταστήματα Praktiker είναι ο «νούμερο 1» προορισμός που αξίζει να επισκεφτούμε, αφού πρώτα ρίξουμε μία ματιά στον Νέο Κατάλογο Praktiker Σπίτι & Διακόσμηση 2021. Διότι εκεί, όχι μόνο θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε ένα λειτουργικό και απόλυτα άνετο σπίτι, αλλά γιατί μας προσφέρει την έμπνευση να πραγματοποιήσουμε μία σημαντική αλλαγή, η οποία θα πιάσει τόπο στο μέλλον!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ