Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το βιτριόλι, ένιωθα ότι έλιωνα


Ιωάννα Παλιοσπύρου: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας για τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Τα συγκλονιστικά γεγονότα του Μαϊού του 2020, όταν και δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από την Έφη Κακαράντζουλα, εξιστόρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στις 29 Μαΐου λοιπόν, σηκώθηκα ντύθηκα ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου που εργάζομαι πάτησα το κουμπί του ασανσερ. Ήμουν αφηρημένη. Άκουσα κάποιους θορύβους στο υπόγειο και δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι ήταν η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος επειδή έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου μία γυναίκα. Στάθηκε μπροστά. Δεν πέρασα τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμματα, με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου, στα μάτια μου, στο πρόσωπο μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Καταφέρω να τρέξω για βοήθεια επειδή θυμήθηκα το φαρμακείο.

Πήγα τρέχοντας. Πέρασα το δρόμο χωρίς να κοιτάξω καθόλου. Δεν έβλεπα καταρχάς από το ένα μάτι καθόλου. Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Επειδή άρχισα να ου παίζω «βοήθεια κάποιος μου έριξε κάτι καυστικό, δώστε μου λίγο νερό». Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω.

Δίκη για βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας όταν έμαθε ότι έφτασε στο δικαστήριο η δράστις

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσήλθε λίγα λεπτά πριν από τις 9 στα δικαστήρια και λίγο αργότερα έφτασε και η 37χρονη κατηγορούμενη.

Λίγο πριν τις 09.30 η 37χρονη κατηγορούμενη μπήκε στη δικαστική αίθουσα, με την Ιωαννα Παλιοσπύρου να έχει καρφωμένο το βλέμμα επάνω της. Την Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε η μητέρα της να ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι και στη συνέχεια την πλησίασε ο συνήγορός Νικος Αλεξανδρής λέγοντάς της «μην νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς… είναι ανθρώπινο».

Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του ακροατηρίου από τη δεξιά πλευρά, ενώ η Ιωαννα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά. Γύρω από την κατηγορούμενη βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κατα τη διάρκεια των διαδικαστικών συνεννοήσεων η Έφη Κακαράντζουλα κάθεται σιωπηλή στην καρέκλα της κοιτώντας ευθεία.

«Αν αισθανθείτε δυσκολία, δυσφορία ενημερώστε» είπε ο πρόεδρος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ