Δίκη για βιτριόλι: Η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου – «Έλεγα “Θεέ μου βοήθησέ με”»


Δίκη για βιτριόλι: Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην κατάθεσή της για όσα ακολούθησαν μετά την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα

Με κλάματα στα μάτια αναφέρθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στις πρώτες της στιγμές μετά την επίθεση που δέχθηκε στις 20ής Μαΐου του 2020 από την Έφη Κακαράντζουλα στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

«Έλεγα «Θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς» είπε δακρυσμένη η Ιωάννα στο δικαστήριο προσθέτοντας στην κατάθεσή της για τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα ότι «έβγαλα τα ρούχα μου. Με σκέπασαν».

«Θυμάμαι απλά να με βρέχουν, να ουρλιάζω, να πονάω, να ξανακοιμάμαι, να ξαναξυπνάω, μου έκαναν τομές στο μάτι μου και στο αυτί. Αυτά δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω» συμπλήρωσε για τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση.

Μιλώντας για τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας της η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε: «την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσειο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεσιά στους διαδρόμους».

«Μια κυρία αναφώνησε «Θεέ μου» και κατάλαβα ότι το είπε για μένα κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή» συμπλήρωσε κλαίγοντας η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα και απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως γιατί τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο» συμπλήρωσε για τη νοσηλεία της.

Με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το βιτριόλι, ένιωθα ότι έλιωνα

Ξεκινώντας την κατάθεσή της η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανέφερε: Στις 2Ο Μαΐου λοιπόν, σηκώθηκα ντύθηκα ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου που εργάζομαι πάτησα το κουμπί του ασανσερ. Ήμουν αφηρημένη. Άκουσα κάποιους θορύβους στο υπόγειο και δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι ήταν η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος επειδή έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου μία γυναίκα. Στάθηκε μπροστά. Δεν πέρασα τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμμα, με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου, στα μάτια μου, στο πρόσωπό μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Καταφέρω να τρέξω για βοήθεια επειδή θυμήθηκα το φαρμακείο.

Πήγα τρέχοντας. Πέρασα τον δρόμο χωρίς να κοιτάξω καθόλου. Δεν έβλεπα καταρχάς από το ένα μάτι καθόλου. Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Επειδή άρχισα να ου παίζω «βοήθεια κάποιος μου έριξε κάτι καυστικό, δώστε μου λίγο νερό». Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω.

Δίκη για βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας όταν έμαθε ότι έφτασε στο δικαστήριο η δράστις

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσήλθε λίγα λεπτά πριν από τις 9 στα δικαστήρια και λίγο αργότερα έφτασε και η 37χρονη κατηγορούμενη.

Λίγο πριν τις 09.30 η 37χρονη κατηγορούμενη μπήκε στη δικαστική αίθουσα, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να έχει καρφωμένο το βλέμμα επάνω της. Την Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε η μητέρα της να ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι και στη συνέχεια την πλησίασε ο συνήγορός Νικος Αλεξανδρής λέγοντάς της «μην νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς… είναι ανθρώπινο».

Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων του ακροατηρίου από τη δεξιά πλευρά, ενώ η Ιωάννα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά. Γύρω από την κατηγορούμενη βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κατά τη διάρκεια των διαδικαστικών συνεννοήσεων η Έφη Κακαράντζουλα κάθεται σιωπηλή στην καρέκλα της κοιτώντας ευθεία.

«Αν αισθανθείτε δυσκολία, δυσφορία ενημερώστε» είπε ο πρόεδρος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ