Μπανάνα pancakes συνταγή: Φτιάχνοντας το πιο νόστιμο και υγιεινό pancake μπανάνας


Αδιαμφισβήτητα η μπανάνα είναι ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά φρούτα που μπορεί κάποιος να καταναλώσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση σε ποσότητες μπανάνας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η δημοφιλία της μπανάνας δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι είναι νόστιμη. Αυτό που την κάνει περισσότερο διάσημη είναι το γεγονός ότι δίνει ενέργεια. Γι’ αυτό λοιπόν δεν πρέπει να τρώμε πολλές μπανάνες. Η παραγωγή ενέργειας από την κατανάλωση μπανάνας είναι ιδιαίτερα γνωστή. Ως εκ τούτου, αν παρατηρήσετε καλύτερα θα δείτε ότι όλοι σχεδόν οι αθλητές πριν από έναν αγώνα ή μία προπόνηση τρώνε μία μπανάνα για ενέργεια.

Μπανάνα pancakes: Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Αν όμως η μπανάνα δεν αποτελεί το αγαπημένο φρούτο κάποιου αλλά πρέπει να το φάει για τις βιταμίνες τότε υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους η μπανάνα μπορεί να καταναλωθεί. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και τα pancake μπανάνας. Αποδεικνύονται ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο για όλους. Αν δεν ξέρετε πως να φτιάχνετε ένα pancake μπανάνας μην ανησυχείτε, γιατί διαβάζοντας θα βρείτε μια πολύ καλή και εύκολη συνταγή. Τα μόνα υλικά που χρειάζεστε είναι:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ½ κόυπα βρώμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

Πολτοποιήστε τις 2 μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν κρέμα. Ανακατέψτε τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ανακατέψτε τη βρώμη και την κανέλα.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας γεμάτη από τη ζύμη. Είναι ακριβώς σαν να φτιάχνετε τηγανίτες. Απλώστε για να σχηματίσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Τηγανίστε το για περίπου 2 με 3 λεπτά έως ότου αρχίσετε να βλέπετε φυσαλίδες να απελευθερώνονται από την κορυφή της ζύμης. Αναποδογυρίστε το και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά, περίπου 1 με 2 λεπτά.

Γαρνίρετε τις τηγανίτες σας με τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες! Για την συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε με φέτες μπανάνας, ψιλοκομμένα καρύδια, σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι ή ακόμα και μέλι.

Ένα πολύ νόστιμο Tip είναι να χρησιμοποιήστε ½ φλιτζάνι ζύμης περίπου 65gr για να μαζέψετε το κουρκούτι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αποδώσετε 4 πιο χοντρές τηγανίτες. Χρησιμοποιήστε το ⅓ του φλιτζανιού περίπου 40 g για να φτιάξετε 6 μικρότερες τηγανίτες. Σερβίρονται ζεστές και συνδυάζονται υπέροχα με γάλα και γιατί όχι με καφέ. Αν και κατεξοχήν συνταγή πρωινού, την απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας.

Φτιάξτε την παραπάνω συνταγή και είναι σίγουρο ότι τα pancakes μπανάνας θα γίνουν το αγαπημένο σας επιδόρπιο και δεν θα χάνετε ευκαιρία να το απολαμβάνετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ