Πινέλα μακιγιάζ: Πώς να τα καθαρίζετε σωστά για το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα


Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του κιτ ομορφιάς σας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ρουτίνας ομορφιάς σας. Πόσο συχνά τα καθαρίζετε όμως; Ακριβώς όπως καθαρίζουμε τα ρούχα, τα χαλιά και άλλα αντικείμενα, πρέπει επίσης να καθαρίζουμε τα πινέλα και τα σφουγγάρια μακιγιάζ μας. Ωστόσο, παρατηρείται συχνά ότι τα παραμελούμε ή απλά δεν τα καθαρίζουμε ποτέ. Ο πρωταρχικός στόχος του καθαρισμού της βούρτσας μακιγιάζ είναι να διατηρηθεί η καθαριότητα και η υγιεινή. Οι βρώμικες βούρτσες μακιγιάζ είναι γεμάτες με λιπαρά υπολείμματα μακιγιάζ, νεκρά κύτταρα δέρματος και βακτήρια. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις και αλλεργίες στην επιδερμίδα. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε μερικά βασικά πράγματα, τα οποία πρέπει να έχετε κατά νου όταν καθαρίζετε τα πινέλα σας.

Beauty tips: Καθαρισμός πινέλων ομορφιάς

  • Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τα πινέλα σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα θα μετατραπούν σε εστίες μικροβίων και μολύνσεων.
  • Οι τρίχες πρέπει να εμποτίζονται με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό νερό. Διαφορετικά, το καυτό νερό μπορεί να βλάψει την τρίχα της βούρτσας μακροπρόθεσμα.
  • Βρέξτε την παλάμη του χεριού σας με ένα ελαφρύ σαμπουάν ή υγρό σαπούνι χεριών για να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ σας.
  • Τοποθετήστε την παλάμη σας πάνω από τις άκρες της τρίχας και κάντε απαλό μασάζ, έτσι ώστε να καθαρίσουν σταδιακά.
  • Ξεπλύνετε τις τρίχες και αφήστε το επιπλέον νερό να φύγει. Εάν δεν το κάνετε, ενδεχομένως το επιπρόσθετο νερό θα προκαλέσει μούχλα.
  • Εάν χρησιμοποιείτε πετσέτα για να στεγνώσετε τη βούρτσα, οι τρίχες επίσης θα γεμίσουν μούχλα σε κάποιο σημείο.
  • Κρατήστε το κάτω τμήμα των πινέλων μακριά από το νερό όταν τα καθαρίζετε. Σε αντίθετη περίπτωση, αυτό μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση της κόλλας.
  • Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε καθαριστικό λάδι για να καθαρίσετε τα πινέλα. Είναι πολύ χρήσιμο στον καθαρισμό των πινέλων, καθώς έχει φυσικό έλαιο και εκχυλίσματα που απομακρύνουν τα μικρόβια από τις τρίχες.
  • Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ποτέ κανένα ηλεκτρονικό μηχάνημα για να πλένετε τις βούρτσες μακιγιάζ, μιας και αυτό θα βλάψει τις τρίχες.

 

Να θυμάστε πάντα ότι είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τα πινέλα σας, εάν θέλετε να επιτύχετε ένα εξαιρετικό μακιγιάζ. Τα προϊόντα μακιγιάζ σας θα λειτουργήσουν αποδοτικά στο δέρμα σας, μόνο όταν έχετε καλά και καθαρά εργαλεία εφαρμογής. Διαφορετικά, η εφαρμογή των προϊόντων θα γίνεται ελαττωματικά και αυτό θα έχει αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Επενδύστε σε ποιοτικά πινέλα μακιγιάζ και φροντίστε τα πινέλα σας και τα σφουγγάρια. Το δέρμα σας θα σας δικαιώσει!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ