Πάτρα – Τραυματισμός 6χρονου με καρτ: Επιστρέφει στο σπίτι του ο μικρός Φώτης


Χαμόγελα και στιγμές χαράς για τον 6χρονο Φώτη και τους γονείς του που σήμερα φεύγουν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο μικρός μαχητής αναμένεται να πάρει εξιτήριο από ώρα σε ώρα, ώστε να γυρίσει στο σπίτι του και σταδιακά στις καθημερινές δραστηριότητες του.

Ο 6χρονος συγκίνησε το πανελλήνιο όταν βρέθηκε διασωληνωμένος μετά το σοκαριστικό ατύχημα που σημειώθηκε στους αγώνες καρτ, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Το παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες, ο μικρός Φώτης αφήνει πίσω του την περιπέτεια που έζησε, ανυπομονεί να δει τους φίλους του και να επιστρέφει στα παιχνίδια του.

«Με ρώτησε γιατί είμαι εδώ», είπε σε δηλώσεις του ο πατέρας του 6χρονου, στο tempo24 αναμένοντας το εξιτήριο.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 στο κέντρο της Πάτρας, όταν κατά τη διάρκεια αγώνα, δύο καρτ τράκαραν μεταξύ τους και το ένα από τη σύγκρουση απογειώθηκε και χτύπησε στα κάγκελα, τα οποία τραυμάτισαν ένα παιδί στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop από αυτόπτη μάρτυρα, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα»

Το thebest μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων, όπου βρίσκεται ο 6χρονος Φώτης. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα» είπε και συνέχισε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα».

Οι γιατροί του είπαν πως η μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα όμως είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Στο πλευρό του πατέρα και έξω από τη ΜΕΘ παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ