Αυτοφροντίδα tips ειδικών: Συμβουλές για να νιώθετε καλύτερα

Η αυτοφροντίδα μοιάζει διαφορετική για τον καθένα και οι ανάγκες μας συνεχώς αλλάζουν. Συνεπώς η αποτελεσματική πρακτική αυτοφροντίδας μπορεί να είναι μια διαδικασία διαρκούς αναζήτησης. Για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτηση αυτή, έχουμε συγκεντρώσει ορισμένα βασικά tips που προέρχονται από ειδικούς. Δείτε λοιπόν τι πρέπει να εφαρμόσετε για μια χαλαρότερη καθημερινότητα, μακριά από άγχος και αρνητικά συναισθήματα που μας καταβάλλουν.

Tips αυτοφροντίδας από ειδικούς

  • Θέστε όρια: Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η αυτοφροντίδα περιλαμβάνει μόνο διασκεδαστικές εργασίες που τους αναζωογονούν, όπως βόλτες με το ποδήλατο και αφρόλουτρα. Ωστόσο, χωρίς να επικοινωνείτε τις ανάγκες σας, δεν θα μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Προβληματιστείτε και διαπιστώστε τι ακριβώς χρειάζεστε κάθε ημέρα για να αισθανθείτε ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι.
  • Φρεσκαριστείτε: Είναι εύκολο να κολλήσετε τόσο πολύ στις υποχρεώσεις σας, παραμελώντας ακόμη και την προσωπική σας υγιεινή. Πέρα από βασική ανάγκη να παραμείνετε καθαροί, ένα ντους σας βοηθά να κάνετε μια παύση σε έναν ιδιωτικό χώρο. Μοιάζει με επαναφορά, ξεπλένοντας όλα όσα προηγήθηκαν και προσπαθώντας να ξεκινήσετε από την αρχή.
  • Περάστε χρόνο έξω: Καλό είναι μερικές φορές να αφήνετε την τεχνολογία έξω. Προσαρμόστε τις εξόδους σας με βάση τον χρόνο και την ενέργεια που έχετε για να εργαστείτε. Μπορείτε απλά να καθίσετε σε ένα χώρο και να τον παρατηρήσετε, να περπατήσετε ή να βρείτε ένα κοντινό πάρκο.

  • Ζητήστε υποστήριξη: Συνειδητοποιήστε ότι δεν είστε μόνοι και ότι τουλάχιστον ένα άτομο νοιάζεται για εσάς. Αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ψυχική σας υγεία, ειδικά αν περνάτε κρίση. Αφήστε τον εαυτό σας να είναι ευάλωτος. Απλώστε το χέρι σας, ζητήστε βοήθεια, πείτε αυτό που χρειάζεστε.
  • Γράψτε τις σκέψεις σας: Αφιερώστε λίγο χρόνο για να γράψετε πώς αισθάνεστε. Αυτή η διαδικασία ενδέχεται να είναι ένας προληπτικός τρόπος για να αποτρέψετε το άγχος. Η καταγραφή σας δίνει την ευκαιρία για αυτο-προβληματισμό και βοηθά στην επικύρωση των σκέψεων και των συναισθημάτων σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναδιαμορφώσετε αρνητικά ή αυτοκαταστροφικά μοτίβα σκέψης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here