Μοσχάρι διατροφή ιδιότητες: Σημαντικές διατροφικές ιδιότητες του μοσχαρίσιου κρέατος

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι μια άκρως πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Είναι επίσης ένας θησαυρός βασικών θρεπτικών συστατικών όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β12. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει είναι απαραίτητα σε κάθε στάδιο της ζωής ενός ανθρώπου. Μάλιστα είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν σε φυτικά τρόφιμα. Παλαιότερες έρευνες που έχουν γίνει σε γυναίκες και βρέφη έχουν δείξει ότι κινδυνεύουν από έλλειψη σιδήρου και ψευδαργύρου. Αυτό σαν γεγονός είναι από μόνο του οξύμωρο. Άλλωστε στην χώρα μας υπάρχουν πάρα πολλές κτηνοτροφικές μονάδες μοσχαριών.

Διατροφική αξία στο μοσχάρι

Το κόκκινο κρέας και ειδικότερα το μοσχαρίσιο περιέχει αρκετά από τα βασικά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, περιέχει:

  • πρωτεΐνη
  • σίδηρο
  • ψευδάργυρο
  • σελήνιο
  • βιταμίνη Β6
  • βιταμίνη Β12
  • φώσφορο
  • παντοθενικό
  • μαγνήσιο
  • κάλιο.

Ένα επίσης όχι τόσο γνωστό αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι το μοσχαρίσιο κρέας έχει τη δυνατότητα αν συνδυαστεί σωστά με κάποια λαχανικά και όσπρια να αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου από αυτές τις άλλες τροφές. Γι’ αυτό λοιπόν είναι και πρώτο στις προτιμήσεις των διαιτολόγων. Εξάλλου όλοι οι πελάτες τους μπορούν να πάρουν όλα τα εβδομαδιαία τους θρεπτικά συστατικά, καταναλώνοντας μόνο μοσχαρίσιο κρέας με πολύ λίγα λιπαρά. Δυστυχώς μελέτες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η κατανάλωση μοσχαρίσιου ή κόκκινου κρέατος γενικότερα έχει μειωθεί.

Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί επεξεργασία αυξάνεται σταθερά. Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι λίγα είναι εκείνα τα τρόφιμα σαν το κόκκινο κρέας που έχουν τόσα θρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει σίγουρα στη διατροφή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το μοσχαρίσιο κρέας έχει συνδεθεί άρρηκτα με την κουλτούρα μας και την μεσογειακή διατροφή. Ετοιμάζοντας λοιπόν ένα υγιεινό γεύμα εκτός από τις τροφές που θα φτιάξουμε πρέπει να έχουμε στο νου μας και την ποσότητά του. Οι τρεις κατηγορίες τροφίμων που πρέπει να το απαρτίζουν είναι:

  • Λαχανικά και φρούτα
  • Πρωτεϊνούχα τρόφιμα (όπως το μοσχαρίσιο κρέας)
  • Τρόφιμα ολικής άλεσης

Μπορούμε όλοι με λίγη προσπάθεια να αλλάξουμε τις κακές διατροφικές μας συνήθειες με λίγη προσπάθεια και να δούμε την ζωή με άλλο μάτι. Γιατί καλή η γυμναστική, αλλά το σώμα χρειάζεται και σωστή διατροφή για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στην πίεση και στους σύγχρονους τρόπους ζωής. Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε και προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή το μοσχαρίσιο κρέας ή το κόκκινο κρέας γενικότερα. Είναι σίγουρο ότι αν το κάνετε αυτό, εκτός από το να είστε υγιής θα το αισθάνεστε κιόλας!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here