Τεχνολογία εκπομπές άνθρακα: Μείωση 40% έως το 2030 για τον κλάδο της τεχνολογίας

Μειώνονται κατά 40% οι εκπομπές στον τομέα της τεχνολογίας έως το 2030. Πρόκειται για την πρόταση μιας νέας έκθεσης, που ισχυρίζεται ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν 8,5Gt εξοικονόμηση άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ο τομέας της τεχνολογίας θα μειώσει τη ζήτηση ενέργειας και τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα κατά 40% κατά την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της BT και της Accenture, αποκαλύπτεται ότι ο περιορισμός των εκπομπών θα επιτευχθεί παρά την προβλεπόμενη οκταπλάσια αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων έως το 2030.

Τι αναφέρει η μελέτη για τις εκπομπές άνθρακα

Η έκθεση αναφέρει την αγορά ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας, τον καθορισμό επιστημονικών στόχων και την ώθηση πιο ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών όπως το 5G και το Cloud θα συμβάλουν στη σημαντική μείωση των εκπομπών. Παράλληλα θα περιορίσει επίσης τον ετήσιο ρυθμό αύξησης της ζήτησης ενέργειας σε μόλις 1,3%. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις χώρες που πρωτοστατούν. Υποστηρίζει επενδύσεις σε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, κλείσιμο σταθερών τηλεφώνων το 2025 και μεταπήδηση πελατών στο 5G. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών του τομέα κατά 68% έως το 2030. Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, αυτές οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν έως και 8,5 γιγατόνους ισοδυνάμων άνθρακα. Παράλληλα με αυτή την εξοικονόμηση, προβλέπεται μείωση 61% των παγκόσμιων εκπομπών μεταφορών.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Όπως αναφέρουν από την BT, οι ίδιοι ήδη εφαρμόζουν μια σειρά από σύγχρονες μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν ήδη 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια παγκοσμίως, χτίζοντας την επόμενη γενιά σταθερών δικτύων κινητής τηλεφωνίας με πλήρη ίνα και 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποσύροντας δίκτυα παλαιού τύπου όπου είναι δυνατόν. Όλα αυτά υποστηρίζουν τις προσπάθειες της εταιρείας να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Την ίδια στιγμή, επιθυμούν να γίνουν μια επιχείρηση καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2030 για τις δικές τους δραστηριότητες και το 2040 για την αλυσίδα εφοδιασμού και τις εκπομπές πελατών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here