Περπάτημα μακρινές βόλτες: Οι εξορμήσεις αυτές αποτελούν ένα ψυχοθεραπευτικό θαύμα;

Σύγχρονες έρευνες και στοιχεία δείχνουν ότι το τακτικό και μεγάλης διάρκειας περπάτημα μπορεί να αποφέρει σημαντικά ψυχολογικά οφέλη. Σκοπός αυτών των ερευνών είναι να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει μέσα από τις περιγραφές πεζοπόρων, πόσο καλύτερη ψυχολογία και φυσική κατάσταση έχουν σε σχέση με του οπαδούς της καθιστικής ζωής. Οι έρευνες ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι τα θετικά συναισθήματα των ανθρώπων που περπατούν καθημερινά είχαν αυξητική δράση σε όλη τη διάρκεια της βόλτας. Επίσης μειώθηκαν οι επιπτώσεις του άγχους στη ζωή τους καθώς παρατηρήθηκε και προσωπική ανάπτυξη.

Η βόλτα αποτελεί ένα θαύμα αυτοφροντίδας για όλους

Εκτός από τη δημοτικότητα της βόλτας ως ψυχαγωγικής δραστηριότητας, προγράμματα πεζοπορίας με μέτρια επίπεδα έντασης έχουν αποδειχθεί ότι είναι από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις όσον αφορά την σωματική άσκηση, την καρδιοαγγειακή νόσο και την αυτοφροντίδα γενικότερα. Στην αυτοφροντίδα που αφορά το περπάτημα, περιλαμβάνεται η αίσθηση ευεξίας, τα συναισθήματα και η αυξημένη αυτοεκτίμηση. Η επίτευξη της αυτοφροντίδας δεν είναι μόνο το γεγονός της έλλειψης ασθένειας αλλά και την ανεξαρτησία και καλή αντιμετώπιση του άγχους. Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα όπως το περπάτημα, μπορεί να προκαλέσει θετικές αλλαγές στο συναίσθημα και τη διάθεση και πώς η βίωση θετικών συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε διευρυμένη στιγμιαία ευτυχία.

Ενδελεχείς μελέτες προσπαθούν να καταλάβουν τα συναισθήματα που δημιουργούνται στους περιπατητές μεγάλης απόστασης. Γιατί οι περιπατητές απόλαυσαν τη συνάντηση με άλλους που κάνουν το ίδιο, ένιωσαν κοντά στη φύση, ένιωσαν χαλαροί, απόλαυσαν το τοπίο, βίωσαν τη μοναξιά και την ελευθερία ταυτόχρονα και η μεγάλη βόλτα τους άφησε χρόνο να σκεφτούν και να προβληματιστούν. Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά είναι δυνατόν να τα βιώσετε αν αρχίσετε να κάνετε μεγάλης διάρκειας περιπάτους. Θα δείτε μέρη που δεν έχετε ξαναδεί, θα γνωρίσετε ανθρώπους που κάνουν το ίδιο και θα γίνετε φίλοι και μην ξεχνάτε ότι βάζοντας στόχο θα καταφέρετε να πετύχετε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όταν μιλάμε για στόχο εννοούμε να βάλετε ένα τυχαίο σημείο που εσείς επιθυμείτε να πάτε και όταν θα φτάσετε εκεί θα πετύχετε όλα τα παραπάνω και θα νοιώσετε απελευθερωμένοι.

Η ολοκλήρωση της βόλτας θα είναι έντονα συναισθηματική εμπειρία για όλους, παρ’ όλες τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσετε. Το καλό με τις μακράς διάρκειας βόλτες είναι ότι έχουν μόνιμα και διαρκή αποτελέσματα τα οποία θα φανούν και σε εσάς αλλά και στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Ξεκινήστε τους περιπάτους λοιπόν από σήμερα και απολαύστε όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες χωρίς κανένα άγχος και καμία έννοια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here