Παίζουν με τη «φωτιά» οι Τούρκοι: Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο με 66 παραβιάσεις σε λίγες ώρες


Επιμένει το καθεστώς Ερντογάν στην αδιάλλακτη τακτική της έντασης και των προκλήσεων – Κίνδυνος να πάρει «φωτιά» το Αρχιπέλαγος από μια λάθος κίνηση – «Ψάχνονται» για τσαμπουκά οι Τούρκοι – Δεκάδες παραβιάσεις για ακόμα μία μέρα

Φαίνεται πως η συμφωνία Αθήνας – Παρισού κάθισε στο… λαιμό του Ερντογάν, που επιχειρεί πλέον να μεταφέρει την ένταση στο Αρχιπέλαγος.

Με δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά, με παρενοχλήσεις Ελλήνων ψαράδων και επιθετικές ενέργειες ακόμα και εναντίον του Λιμενικού, το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να δημιουργήσει αναταράξεις στο Αιγαίο.

Παρά τις καθημερινές ήττες και την ταπείνωση των Τούρκων πιλότων από τα ελληνικά μαχητικά, η τουρκική ηγεσία επιμένει να τους στέλνει να παραβιάσουν το FIR Αθηνών και μάλιστα να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά F-16, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα, σε ένα προκλητικό και ανόητο μοτίβο που όσο εκνευρισμό προκαλεί στους Έλληνες πιλότους, άλλο τόσο τους πεισμώνει.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 8 αεροσκάφη παραβίασαν 66 φορές το FIR Αθηνών, με 4 μαχητικά με την ημισέληνο να μπαίνουν οπλισμένα στο ανατολικό Αιγαίο και να πραγματοποιούν και 4 υπερπτήσεις πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους.

Ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5 απογειώθηκαν και βρέθηκαν σε ελάχιστα λεπτά σε απόσταση αναπνοής από τους Τούρκους που στην προσπάθεια των Ελλήνων για αναγνώριση επιχείρησαν να ξεφύγουν. Ακολούθησαν επικίνδυνες εμπλοκές με τα ελληνικά γεράκια να εγκλωβίζουν τους Τούρκους μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Την ίδια ώρα, τα δύο CN-235, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της γείτονος, «σκάναραν» όλο το ανατολικό Αιγαίο, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο αναζητώντας τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια.

Και όλα αυτά ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στη Σάμο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ