Γεωργιάδης: «Η πραγματική επίπτωση από τις αυξήσεις στην ενέργεια δεν θα έρθει ακόμα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε, πως αν το φαινόμενο της ακρίβειας συνεχιστεί, θα συνεχιστούν και τα μέτρα ως το τέλος του χρόνου

«Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος, να παγώσει, η κυβέρνηση είναι από πάνω» διαβεβαίωσε, σημειώνοντας πως «η επιβάρυνση στο ρεύμα θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα. Στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός είπε, ότι «μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Σε άλλες χώρες, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Εύρη είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here