ΗΠΑ Covid-19: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 700.000 θανάτους από Covid-19


Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 700.000 θανάτους από τον Covid-19 την Παρασκευή. Αυτός ο ζοφερός αριθμός έρχεται 108 ημέρες αφότου η χώρα έφτασε τους 600.000 θανάτους από τον ιό. Όλα αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, τα οποία δημοσιοποίησε χτες σε σχέση με τα θύματα της πανδημίας. Το απογοητευτικό αυτό νούμερο είναι αποτέλεσμα ενός ακόμη βίαιου γύρου από λοιμώξεις, νοσηλείες και θανάτους που τροφοδοτούνται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του ιού Delta. Με βάση τα στοιχεία, αφορούν σε μεγάλο βαθμό σε μη εμβολιασμένα άτομα.

Τα κρούσματα αυξάνονται στις ΗΠΑ & στον κόσμο

Ο απολογισμός σημαίνει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν περισσότερους θανάτους από Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ακολουθεί κατά πόδας η Βραζιλία, η οποία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό. Συγκεκριμένα η χώρα έχει αναφέρει περισσότερους από 597.000 θανάτους. Την ίδια στιγμή η Ινδία βρίσκεται Τρίτη στον σχετικό πίνακα. Στην Ινδία έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 448.000 θάνατοι ήδη. Οι τοπικοί ηγέτες και οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα εργάστηκαν για να εφαρμόσουν εντολές υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτή η κίνηση έγινε με την ελπίδα να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τα εμβόλιά τους. Συνεπώς, θα καταφέρουν να βοηθήσουν στον περιορισμό ενός νέου κύματος κρουσμάτων τους επόμενους μήνες.

Και ενώ οι κυβερνήτες σε όλες τις ΗΠΑ έχουν αρχίσει τώρα να αναφέρουν ενθαρρυντικά σημάδια επιβράδυνσης των κρουσμάτων και της συνακόλουθης νοσηλείας, τονίζουν ότι το ισχυρότερο εργαλείο για να μην επαναληφθούν αυτοί οι αριθμοί είναι τα εμβόλια. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η πολιτεία του θα γίνει η πρώτη χώρα που θα απαιτήσει εμβολιασμούς για φοιτητές από Covid-19. Δεν θα μπορούν να φοιτήσουν διαφορετικά δια ζώσης. Η εντολή αυτή θα αποτελεί προϋπόθεση της προσωπικής παρακολούθησης για τα έξι εκατομμύρια μαθητές στα δημόσια σχολεία της πολιτείας. Η ανεξάρτητη online μελέτη είναι μια επιλογή για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι. Αυτό ανέφερε το γραφείο του Newsom σε ανακοίνωσή του επί του θέματος.

Τον Αύγουστο, το κράτος απαιτούσε από το προσωπικό του σχολείου είτε να δείξει αποδείξεις για τον εμβολιασμό κατά της Covid. Εναλλακτικά έπρεπε να υποβληθεί σε εβδομαδιαίες εξετάσεις. “Αυτό θα επιταχύνει την προσπάθειά μας να αφήσουμε πίσω μας αυτήν την πανδημία”, δήλωσε ο Newsom στο CNN λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση. Σαφώς και εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας και με τους θανάτους να αυξάνονται, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φαντάζει πιο κοντά από ποτέ. Πρόκειται για έναν τρόπο ανάσχεσης της αυξανόμενης διασποράς. Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ ίσως εφαρμόσουν το μέτρο πιο σύντομα από το αναμενόμενο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ