Αντρέ Σιμόες…ένας πραγματικός ταύρος στο χορτάρι


Το πλήρες όνομα του είναι Αντρέ Λουίζ Γκόμεζ Σιμόες, ένας πραγματικός ταύρος στον αγωνιστικό χώρο, που ήρθε το 2015 στην Ελλάδα, για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα χρώματα της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μέσος ήταν παρών και αρωγός σε όλη την πετυχημένη πορεία της Ένωσης, κατά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Έχει καταγράψει 130 συμμετοχές μέχρι στιγμής και 4 γκολ, σε 3+ ποδοσφαιρικές σεζόν με το Δικέφαλο στο στήθος.

Τι να πρωτοαναφέρουμε για τα κατορθώματά του εντός αγωνιστικού χώρου, με διακρίσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Η θέση του είναι μεσοαμυντικός δλδ 6άρι, που με την απόδοση του έστρεψε πάνω του τα βλέμματα, από πρωτοκλασάτα ισπανικά κλαμπ όπως η Βαλένθια και Μπέτις. Παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά που στα δύσκολα έβγαινε μπροστά, είτε για να προστατέψει την ομάδα και τους συμπαίκτες του, είτε να ακούσει τα παράπονα από την εξέδρα. Δικαίως φόρεσε το περιβραχιόνιο του κάπτεν, όταν τραυματίστηκε ο Μάνταλος και με περίσσια δύναμη αντεπεξήλθε πλήρως στα καθήκοντά του.

Ονειρική στιγμή θα παραμείνει η μαγική επίδοσή του, στον επαναληπτικό αγώνα με την βελγική Μπριζ για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου σκόραρε δύο τέρματα. Προσωπικά όμως δε θα ξεχάσω, εκείνο το ματς στο ΟΑΚΑ εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ – που ενώ η ΑΕΚ έχανε 0-2 σε μία άσχημη εμφάνιση για αυτήν και ο ίδιος γινόταν αλλαγή στο 60′, σηκώθηκε όλη η εξέδρα και τον χειροκρότησε, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του στο χορτάρι. Πάντα πολεμιστής μέσα στο γήπεδο, δεν είναι λίγες οι φορές που αγωνίστηκε τραυματίας και αυτό ο κόσμος το αναγνώριζε και το επικροτούσε.

Καλώς ή κακώς η διοίκηση του Δικεφάλου τον τιμώρησε θέτοντας τον εκτός ομάδας, λόγω της οικονομικής διαφοράς για την ανανέωση του συμβολαίου του. Εκτιμώ ότι, ο ποδοσφαιριστής Σιμόες αξίζει καλύτερη μεταχείριση και θα αφήσει μεγάλο κενό από ηγετικής άποψης, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένας αληθινός αρχηγός δίχως πριμαντονισμούς αλά καρτ, άξιος να φορέσει το περιβραχιόνιο στο πρώτο ιστορικό αγώνα της Αγιά Σοφιάς.

ΘΩΜΑΣ ΤΡΟ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ